Primeur voor Reanimatie Drechtsteden ‘Back2Life’ laat jongeren reanimeren

03 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Primeur voor Reanimatie Drechtsteden ‘Back2Life’ laat jongeren reanimeren

DRECHTSTEDEN - De stichting Reanimatie Drechtsteden is deze maand een campagne gestart om jongeren tussen de 14 en 19 jaar te laten deelnemen aan een workshop reanimeren. De bewustwordingscampagne met als motto “Back2Life” stelt jongelui in staat deel te nemen aan een GRATIS reanimatie workshop bij ‘Fit for Free’ Dordrecht. Nooit eerder is een campagne, gericht op de jeugd, gehouden om jongelui naar een workshop reanimatie te krijgen. Er is veel belangstelling, want de eerste groep van 8 maart om 12.00 uur zit al helemaal vol.

Waarom? Wil jij jouw maat of vriendin dan zomaar dood laten gaan? Of begin je met reanimeren? Dat is waar het om gaat. Schrijf dus zo snel mogelijk in voor één van de workshops. Behalve dat je leert reanimeren op een hele vette beat (110 per minuut) krijg je als deelnemers een goodiebag en maak je kans op een mooie iPad Retina 32 Gb en/of een jaar lang gratis sporten bij Fit for Free!

Inschrijven Inschrijven voor de workshop kan via een speciale website www.reanimatiedrechtsteden.nl/back2life. Je kunt bij het inschrijven meteen zien of er nog plaats is op de door jouw gewenste datum. En meedoen kost niets, want de actie wordt gesponsord door onder andere de RaboBank en Fit for Free Dordrecht.

Toonaangevend De Stichting Reanimatie Drechtsteden is inmiddels toonaangevend in het land. Nooit eerder is ergens een campagne opgezet om jongeren aan het reanimeren te krijgen. Deelnemers doe dus mee aan een landelijke primeur. Daarnaast werkt Reanimatie Drechtsteden intensief samen met andere partners, zoals de Nederlandse Hartstichting. De Stichting was vorige maand te gast op het hoofdkantoor van de Nederlandse Hartstichting in verband met een Reanimatie try-out voor 40 wetenschappers.

Opvallend Andere opvallende gebeurtenissen waren deelname aan het landelijke CarVasZ congres vorig jaar in Ede. Een goed bezocht congres, gericht op werkers uit verschillende takken van de gezondheidszorg met name gericht op cardio-logie. Instructeur Marcel Charité van Reanimatie Drechtsteden heeft op professionele wijze samen met de Neder-landse Hartstichting een nieuwe manier van reanimatie-training verzorgd voor de verschillende deelnemers Tevens werd de Reanimatie-app geïntroduceerd. Vorig jaar werd onder toeziend oog van ruim 300 hulpverleners de Hulpverlener van het Jaar bekend gemaakt. Voorzitter van Reanimatie Drechtsteden en ambulanceverpleegkundige Robert Vreugdenhil werd winnaar in de categorie “ambulance“.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.