Politie zoekt getuigen van diefstal met babbeltruc

03 maart 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De politie zoekt getuigen van een diefstal waarbij een 81-jarige vrouw met een babbeltruc van haar armband werd bestolen. De diefstal vond op 1 maart rond 11.55 uur plaats toen het slachtoffer net boodschappen had gedaan en met haar rollator naar huis liep.

Op de Prattenburg stopte plotseling een auto schui voor het slachtoffer, zodat de vrouw belet werd om verder te wandelen. De inzittenden vroegen haar in gebrekkig Nederlands de weg naar het ziekenhuis. Toen het slachtoffer hen de juiste weg  wees, waren zij zó ‘dankbaar’ dat ze de vrouw ‘beloonden’ door haar een paar ringen en een armband en haar hand te stoppen. De overrompelde vrouw wilde deze geschenken helemaal niet, en zei dat ze naar huis wilde. Daarop reed de bestuurder van de auto weg. Het slachtoffer kwam er kort daarna achter dat zij haar eigen waardevolle armband miste en dat de dieven haar waardeloze troep in haar hand hadden gestopt.

Eén man, twee vrouwen
De auto werd bestuurd door een man, met naast hen een vrouw en achterin ook een vrouw. Allen waren vermoedelijk tussen de 40 en 50 jaar oud en lichtgetint. De vrouw op de achterbank had opval-lend veel gouden tanden.

Politie zoekt getuigen
Het is niet duidelijk waar precies op de Prattenburg de diefstal heeft plaatsgevonden. Niettemin zoekt de politie getuigen. Wie het bovenstaande heeft zien gebeuren of meer informatie over de daders heeft, wordt verzocht te bellen naar de politie van Dordrecht-Oost. Dat kan op 0900-8844.

Voorkom dat ú slachtoffer wordt
De politie raadt mensen altijd aan goed na te denken over het behulpzaam zijn van anderen. Neem niets aan van vreemden en probeer weg te gaan als u het niet vertrouwt. Probeer ook het signalement goed in u op te nemen of vraag hulp aan omstanders. Meer tips over het voorkómen van onder meer diefstal zijn te vinden op: www.politie.nl/onderwerpen/themas/preventie.html.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.