"U vindt schoon toch ook heel gewoon?"

04 maart 2014 door Eva Baars

 DORDRECHT -  Van woensdag 9 april tot en met woensdag 16 april is het Dordt Schoon. Bewoners en de gemeente slaan de handen ineen om door middel van verschillende schoonmaakacties Dordrecht schoon te maken en te houden. U doet toch ook mee?

Dordt Schoon draait om een écht schone stad, een stad waar het fijn spelen, wonen en werken is. Ruim 60 Dordtenaren ruimen vrijwillig zwerfafval op en ook de gemeente investeert veel in een schone stad maar zij kunnen het niet alleen, uw hulp is hard nodig. Meedoen is heel eenvoudig en iedereen kan deelnemen. Bedenk samen met uw buren, de leden van uw sportclub of met uw collega’s een gezamenlijke schoonmaakactie.

Straatjutten, zwerfvuil prikken, hondenpoep verwijderen, alle initiatieven voor een schone leefomgeving zijn welkom. Dordtse leerlingen zijn al druk in de weer voor een schone stad. Groep 5/6a van de Don Bosco school bedacht de officiële Dordt Schoon poster die voor de actieweek van 2014 ingezet gaat worden. Goed voorbeeld doet volgen dus meld vandaag nog uw actie aan.

Ik doe mee

Meld uw actie aan bij Duurzaamheidscentrum Weizigt via www.wijkendordrecht.nl/schoon of per mail, schoon@dordrecht.nl. Weizigt stelt gratis afvalgrijpers en vuilniszakringen beschikbaar om de opruimacties te ondersteunen. Grotere acties kunnen ondersteuning aanvragen bij het Buurt Service Team of HVC. Meer informatie, handige tips en filmpjes zijn te vinden op www.wijkendordrecht.nl/schoon.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.