VVD stelt vragen over rumoer over Kieskompas Dordrecht

08 februari 2010

DORDRECHT - De VVD vindt het vreemd dat mensen niet het advies krijgen via Kieskompas om VVD op 3 maart te stemmen, terwijl wel voor 82 tot 88 procent wordt gekozen voor VVD standpunten. Al eerder had Beter voor Dordt kritiek op het Kieskompas. De VVD meldt op de eigen website:

De VVD zal de griffie van de gemeenteraad maandagavond 8 februari om uitleg vragen over de twijfels die er zijn gerezen over de werking van het Kieskompas op internet. Volgens de VVD krijgen gebruikers in een aantal gevallen een verkeerd advies, terwijl zij toch het dichtst bij een andere partij staan. "Uit testen is gebleken dat bijvoorbeeld gebruikers die voor 82 of 88 procent VVD standpunten kozen en daarmee de VVD ook als advies moesten krijgen, volgens Kieskompas het dichtst bij het CDA of CU staan.` De VVD vindt dit onaanvaardbaar en eist opheldering van de griffie. `Als dit probleem niet wordt opgelost, dan moet het Kieskompas uit de lucht.`
De VVD wil ook opheldering over de kritiek van Beter voor Dordt, dat er partijen zijn die standpunten op het Kieskompas innemen, die niet in het verkiezingsprogramma zijn terug te vinden of waarin in het verleden anders over gestemd is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.