Kieskompas blijft inzet van discussie

09 februari 2010

DORDRECHT - De VVD blijft bij het standpunt dat het Kieskompas op internet een duidelijk advies moet geven. Nu is het weer mogelijk dat gebruikers in een aantal gevallen een tegenstrijdig advies krijgen. Uit testen die de VVD, maar ook andere partijen hielden, bleek dat het mogelijk is dat er partijen uit de bus komen die niet overeenkomen met de gegeven antwoorden. Op verzoek van de VVD werd een en ander aangepast, maar maandagavond werd dit door andere partijen, met uitzondering van BVD, weer terug gedraaid. "Wij willen niet dat er zand in de ogen van kiezers wordt gestrooid en eisen aanpassing", aldus de VVD.

"Er is bijna een universitaire opleiding voor nodig om te begrijpen hoe het komt dat het Kieskompas werkt zoals het werkt. De verklaring die Kieskompas geeft is zo ingewikkeld dat het voor veel mensen onbegrijpelijk blijft", aldus de VVD-campagneleiding. "Mensen hebben behoefte om direct een duidelijke uitslag te krijgen. Als er daarna nog meer interesse is, dan is het prima dat ze kunnen uitzoeken hoe het zit en hoe het anders zou kunnen."

De eis van de VVD kreeg alleen steun van BVD. De andere partijen willen eerst een onderzoek naar een aantal zaken voordat besloten wordt om het Kieskompas te wijzigen of helemaal uit de lucht te halen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.