VVD Dordrecht:,,We krijgen gelijk in bezwaren tegen Kieskompas

10 februari 2010

DORDRECHT - De kritiek op Kieskompas was terecht. De VVD Dordrecht zegt op de eigen website gelijk gekregen te hebben. De liberalen laten dat op de volgende wijze weten:

De VVD Dordrecht krijgt gelijk in de bezwaren die er waren tegen het Kieskompas op internet. De pagina waar in een aantal gevallen een tegenstrijdig advies werd gegeven, is verwijderd. Niet alleen het Kieskompas van Dordrecht is aangepast, maar ook die in andere deelnemende gemeenten.

Uit testen die de VVD, maar ook andere partijen hielden, bleek dat het mogelijk is dat er partijen uit de bus kwamen die niet overeenkomstig de gegeven antwoorden waren. Zo gaf fractievoorzitter Cor van Verk van de PvdA maandagavond tijdens het overleg van campagneleiders toe, dat hij bij Groen Links uitkwam, alhoewel hij bij het beantwoorden van de stellingen, de meeste overeenkomsten met de PvdA had.

Op verzoek van de VVD zal een en ander nu toch blijvend worden aangepast. "Wij willen niet dat er zand in de ogen van kiezers wordt gestrooid en eisten aanpassing", aldus de VVD-lijsttrekker Ferdinand van den Oever. "Ik ben nu dan ook blij dat onze kritiek ter harte is genomen. De duidelijkheid kan nog verder verbeterd worden, maar voor nu zijn we tevreden. Ik vind het het bijzonder dat de kritiek van de VVD in Dordrecht, voor elke deelnemende gemeente gelijk is."

Uit een e-mail van raadsgriffier Merel van Hall blijkt dat de maker van Kieskompas uiteindelijk overstag is gegaan: "We hebben uitgebreid contact gehad met Andre Krauwel van Kieskompas over de opmerkingen, gisteren gemaakt. Hij deelt uw mening dat het verwijderen van het voorschuifscherm een verbetering is aangezien het de nuance vergroot. Deze nuance was een van de belangrijkste pluspunten van Kieskompas en komt de uitkomst ten goede."

"Er was bijna een universitaire opleiding voor nodig om te begrijpen hoe het komt dat het Kieskompas werkt zoals het werkt. De verklaring die Kieskompas gaf, was zo ingewikkeld dat het voor veel mensen onbegrijpelijk bleef", aldus VVD-lijstrekker Van den Oever. "Mensen hebben behoefte om direct een duidelijke uitslag te krijgen. Als er daarna nog meer interesse is, dan is het prima dat ze kunnen uitzoeken hoe het zit en hoe het anders zou kunnen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.