CDA Dordrecht zet eerste acht kandidaten op eigen posters voor extra stemmen

06 maart 2014
CDA Dordrecht zet eerste acht kandidaten op eigen posters voor extra stemmen

DORDRECHT –  Het CDA heeft de eerste acht kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart ook eigen affiches gegeven.  Campagnewoordvoerder Christiaan Merkuur laat dit weten. Het CDA wil met de persoonlijke posters de naamsbekendheid van een aantal kandidaten benutten om meer stemmen binnen te halen.  Merkuur (25) zet zijn leeftijd als argument in.

Zo meldt hij:

Ik ben Christiaan Merkuur, 25, en een geboren en getogen Dordtenaar. Na basisschool Noordhove, het Johan de Wittgymnasium en een studie aan de Universiteit Leiden, werk ik momenteel in de sector van het financieel toezicht. In 2009 ben ik lid geworden van het CDA, omdat ik meer zie in de samenleving dan in de overheid of de markt. CDA’ers zijn betrokken mensen die zich verantwoordelijk voelen voor het welzijn van straat, wijk en stad. Daar voel ik me bij thuis: naast mijn werk en politieke inzet geef ik gastlessen op het Da Vinci en ben ik actief voor Het Parkhuis. Daarnaast doe ik graag mee omdat het aantal jonge mensen in de Dordtse Raad op 2 vingers te tellen is. Jongeren komen nauwelijks aan bod. Nu elke partij de kandidatenlijsten bekend heeft gemaakt, wordt dat helaas wéér bevestigd: het CDA is de enige partij waar jongeren een kans krijgen.

Overigens: Als partijen aandacht vragen, dan zijn er andere partijen die daarop inhaken of zeggen het al eerder te hebben bedacht. Zo heeft de PvdA al laten weten, zelfs een kandidaat op de lijst te hebben die bijna achttien jaar is. RTV Dordrecht had haar al in beeld.

Het CDA beschouwt ook huisarts Kees Rovers als stemmentrekker., die op nummer vier staat. Uiteraard zijn de posters welkom op zijn huis. In Dubbeldam is weer een andere CDA kandidaat die in beeld komt. Bert van der Burgt siert met zijn posters lantaarnpalen.  ,,Tegen betaling", aldus de lijsttrekker..

De partijen zetten in Dordrecht meer in op de personen op de lijst dan vroeger in de stad gebruikelijk was. Dan bepaalde altijd nummer één het beeld van een lijst. Ook bepaalde bevolkingsgroepen zoeken op kandidaten lijsten naar mensen, waarmee zij zich verwant voelen. Zo was het gebruikelijk, toen de politiek nog een mannenzaak leek te zijn, om op zoek te gaan naar de eerste vrouw.

Wat dat betreft, heeft Dordrecht ook een beetje geschiedenis geschreven.

Onderwijzer Suze Groeneweg uit Strijensas (vanaf 1853 gemeente Strijen) heeft aan het begin van de twintigste eeuw nog een jaar in Dordrecht op een gemeenteschool voor de klas gestaan. Ze werd in 1919 het eerste Kamerlid voor de SDAP. Hubert Fermina (D66) was in 1990 in Dordrecht de eerste Antilliaan die wethouder werd.

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.