VVD Dordrecht wil betaald parkeren op slimme manier in avonduren beperken

06 maart 2014
VVD Dordrecht wil betaald parkeren op slimme manier in avonduren beperken

UP date:

Volgens CDA raadslid Peter Heijkoop heeft zijn partij ook aandacht gevraagd voor een aanpassing van de tijden voor betaald parkeren in de binnenstad.

DORDRECHT –  De VVD heeft er geen moeite mee om het betaald parkeren op straat in de binnenstad niet overal meer – zoals nu - tot tien uur te laten duren, zo bleek tijdens het ondernemersdebat op woensdagavond 5 maart van de vereniging DOV.

,,We vinden het goed om over deze suggestie van wethouder en Beter voor Dordt (BVD) lijsttrekker Piet Sleeking te gaan praten. Wat ons betreft komt het als onderdeel van het parkeren in de binnenstad tijdens de college onderhandelingen op tafel”.

Deze reactie geeft Dirk Pols, fractievoorzitter van de VVD. Hij reageert op de ,,goede suggestie”, die Sleeking vanuit de stad had gekregen om het betaald parkeren op straat niet meer tot tien uur te laten duren.

 Sleeking gaf nog niet aan, hoe hij de ,,goede suggestie” wil uitwerken.

Pols wil alvast richting geven: ,,Ik denk dat er zeker delen van de binnenstad zijn, zoals de negentiende eeuwse schil, waar het niet nodig is om de mensen tot tien uur te laten betalen. Al eerder op de avond zijn er genoeg vrije plekken, dus het parkeren via betaling niet behoeft te worden geregeld. Dat zou teruggebracht kunnen worden tot acht uur in de avond bijvoorbeeld”.

De fractievoorzitter van de VVD en nummer twee op de kandidatenlijst vindt wel dat gekeken moet worden naar een goed evenwicht tussen de belangen van de bewoners van de binnenstad en de bezoekers. ,,Op sommige plekken is er een tekort aan parkeerplaatsen op straat op bepaalde tijdstippen. Je moet dus op een slimme manier het betaald parkeren beperken waar dat kan.”

Zijn partij sprak tijdens het ondernemersdebat van de vereniging DOV via wethouder en lijsttrekker Jasper Mos al de wens uit om hier en daar pollers neer te halen, zodat het autoverkeer minder obstakels heeft op sommige tijdstippen. Mos noemde als voorbeeld de Museumstraat.  Sleeking sprak over een verfijning van de maatregelen om de binnenstad autoluw te houden ook in het belang van de bewoners en het behoud van de monumenten.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.