Gloednieuwe volière bij Weizigt

06 maart 2014 door Eva Baars
Gloednieuwe volière bij Weizigt

DORDRECHT - Donderdag 13 maart zal er gestart worden met de bouw van een volière op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. De volière is een gift van vogelvereniging De Volière Dordrecht en het eerste wapenfeit van de samenwerking met Weizigt.

Komend voorjaar zal er op het terrein van Weizigt, op het vogeleiland naast de Stadsboerderij, een volière gebouwd worden. Dit dankzij de inspanningen van Dirk van Noort van de vogelvereniging. Het gloednieuwe vogelverblijf vormt een waardevolle aanvulling op het aanbod van het duurzaamheidscentrum en zal zowel recreatieve als educatieve doeleinden dienen.

Ook zal Weizigt als onderdeel van de samenwerking jaarlijks een podium bieden aan de Drechtstedencup, een competitie tussen vogelverenigingen uit de regio, gecombineerd met een vogeltentoonstelling. De eerste editie vindt plaats in december van dit jaar. Naar verwachting zullen de werkzaamheden voor Pasen afgerond worden. De officiële opening van de volière staat gepland voor mei.

Donderdagmiddag 13 maart zullen Wijnand Westerman, voorzitter De Volière, en Louise Bergenhenegouwen, directeur Weizigt, de samenwerkingsovereenkomst ondertekenen. Daarna wordt de eerste schep in de grond gestoken, in samenwerking met firma Allgroen die de grondwerkzaamheden verzorgt. De feestelijkheid zal plaatsvinden tussen 15.00 uur en 16.00 uur en iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.