Een-tweetje tussen Weizigt en FC Dordrecht

07 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Een-tweetje tussen Weizigt en FC Dordrecht

DORDRECHT - Duurzaamheidscentrum Weizigt en voetbalclub FC Dordrecht hebben afgesproken een structurele en duurzame samenwerking met elkaar aan te gaan. De samenwerking is gericht op het motiveren van “jonge Dordtse Schapenkoppen” in sport en/of natuur. Om de samenwerking te bekrachtigen adopteerde FC Dordrecht de vier schapen van de Stadsboerderij en zal de voetbalclub een bijdrage leveren aan verschillende activiteiten georganiseerd door Weizigt.

Beide organisaties hebben, in tegenstelling tot wat op het eerste gezicht lijkt, flink wat raakvlakken. Zowel Weizigt als FC Dordrecht zijn laagdrempelig, richten zich op de bewoners van Dordrecht en willen op maatschappelijk vlak een steentje bijdragen.

De samenwerking wordt op een dusdanige manier ingericht dat de karakters van beide partijen duidelijk terug te vinden zijn. Zo stelt FC Dordrecht wedstrijdkaarten beschikbaar voor jongeren die een sportieve prestatie leveren bij Weizigt. Ook zullen er spelers van de club aanwezig zijn op het Schapenkoppenfeest op 18 mei bij Weizigt.

Een feestelijke dag vol activiteiten voor jong en oud rondom het thema ‘Spelen’. In de knuffelweides voor de Stadsboerderij van Weizigt nodigen spelers van FC Dordrecht jonge bezoekers uit om mee te doen aan allerlei voetbalspelletjes. Het traditionele scheren van de schapen van Weizigt, een theeproeverij, een klein marktje, oud-Hollandse spelletjes en schminken vullen verder het programma. Tegelijk met deze feestelijkheden is ook het statige Koetshuis, in mei Monument van de Maand, op het terrein van Weizigt geopend. Enthousiaste vrijwilligers zullen dan rondleidingen verzorgen door het monumentale pand.

Het eerste Dordtse Schapenkoppenfeest zal op zondag 18 mei gehouden worden op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Iedereen is van harte welkom en de toegang tot het feest is gratis.

Foto: Bijgevoegde foto toont Louise Bergenhenegouwen (Directeur Duurzaamheidscentrum Weizigt) en Ad Heijsman (Directeur FC Dordrecht). De foto is gemaakt door Elisa Kuster, FC Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.