VVD Dordrecht: “Uw huis is geen spaarpot voor de gemeente.”

07 maart 2014 door Hennie van der Zouw
VVD Dordrecht: “Uw huis is geen spaarpot voor de gemeente.”

DORDRECHT - Dordrecht behoort onder de grote gemeenten van Nederland tot de top 10 goedkoopste, mede dankzij de inzet van de VVD in de afgelopen 4 jaar. Dat wil de VVD Dordrecht zo houden. De VVD zet zich in om de gemeentelijke lasten voor de Dordtenaren zo laag mogelijk te houden. Hoe doen we dat? Kandidaat raadslid Maarten Burggraaf geeft het antwoord: "Door kritisch te zijn naar de kerntaken van de gemeente en ons daartoe te beperken. Bijvoorbeeld door minder geld uit te geven aan de internationale stedenbanden, maar meer aan het onderhoud van de Dordtse wegen."

Vereniging Eigen Huis presenteerde vorige week de resultaten van een onderzoek naar de onroerendezaakbelasting. Daaruit kwam weer eens naar voren dat de belastingbetaler niet wil opdraaien voor het dichten van gaten in de begroting, maar aan het behoud van voorzieningen als het zwembad en de bibliotheek. Tegelijkertijd is er grote behoefte aan een duidelijkere verantwoording waaraan de onroerendezaakbelasting precies aan wordt uitgegeven.

De VVD staat van oudsher voor degelijk en solide financieel beleid. In haar verkiezingsprogramma belooft VVD Dordrecht onder meer behoud van speelplekken, bibliotheekvoorzieningen en de openluchtzwembaden in Dordrecht. Ook pleit de VVD voor een website "waar gaat mijn belastinggeld naar toe?", zodat de Dordtenaren uitgesplitst per wijk, kunnen zien wat er met hun belastinggeld gebeurt.

De VVD let dus op de kleintjes. Daarover ging de VVD vandaag het gesprek aan met de Dordtenaren bij het Tango pompstation in Dubbeldam. 'It takes two to Tango', zegt kandidaat raadslid Maarten Burggraaf. "Om ook in de komende vier jaar een zo groot mogelijke vuist te kunnen maken om de woonlasten voor de Dordtenaren laag te houden, hebben wij op 19 maart uw stem nodig", licht hij toe.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.