CDA investeert in opleiding

07 maart 2014 door Hennie van der Zouw
CDA investeert in opleiding

DRECHTSTEDEN - Drie CDA-vrouwen uit de Drechtsteden volgen dit jaar de Talent Academie van het CDA Steenkamp Instituut. Dit legt een stevige basis voor hun werk in de (gemeente) politiek. Het CDA heeft een lange traditie in het opleiden van haar leden en steekt daar tijd en geld in. En dit geldt ook voor de CDA-ers zelf.

Inge Mous, derde kandidaat voor de gemeenteraad in Dordrecht, Wenny van der Hee, nummer twee in Hendrik-Ido-Ambacht en Margreet de Deugd-Bos, vierde op de lijst in Alblasserdam zijn blij met deze opleiding. Ze zijn in september 2013 gestart en kregen allereerst een stevig blok CDA-gedachtengoed. Dit omvat de geschiedenis van het CDA, staatsinrichting van Nederland, mens- en maatschappijvisie en uitgangspunten van het CDA, en de vergelijking met andere politieke stromingen. Daarna is ingezet op vaardigheidstrainingen en de vertaalslag van visie naar beleid in de praktijk. In mei 2014 hopen ze de opleiding af te sluiten met een afstudeerproject.

“Ik wilde goed voorbereid de politiek ingaan en heb nu meer zelfvertrouwen,” zegt Inge Mous uit Dordrecht. Ze voert actief campagne, met name in de wijk Stadspolders.  “De uitwisseling met elkaar werkt zeker in campagnetijd heel inspirerend,” zegt Wenny van der Hee. Als regio-bestuurslid van Alzheimer Nederland richt zij zich vooral op de veranderingen in zorg en begeleiding, waarvoor vanaf 2015 de gemeenten grotendeels verantwoordelijk worden.

Naast deze langere opleiding biedt het Steenkamp Instituut ook korte cursussen voor aankomende raadsleden of toekomstige wethouders aan en organiseert het jaarlijks een debattoernooi. CDA-ers van de Talent Academie doen daar verplicht aan mee. “Daar heb ik veel van geleerd,” aldus Margreet de Deugd. “Debatteren is een vak apart. Maar het is te leren en je kunt de kunst van elkaar afkijken.”

De aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft het CDA in Drechtstedenverband gedaan, met een tocht met de waterbus. Het is tenslotte water dat de zes samenwerkende  gemeenten bindt. Daar waren CDA Tweede Kamerleden Sybrand Buma en Peter Oskam bij aanwezig. Het contact met de landelijke partij is goed en ondersteunend. “Samen staan we sterk voor de gemeenteraadsverkiezingen en straks ook voor Europa!”

Foto: Wenny van der Hee, Inge Mous, Esther de Lange (CDA lijsttrekker Europese verkiezingen) en Margreet de Deugd-Bos

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.