Bijna de helft van de zelfbouwkavels in optie

10 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Bijna de helft van de zelfbouwkavels in optie

DORDRECHT - Gemeente biedt zelfbouwers cursus aan. Een rij mensen stond zaterdag in alle vroegte bij DordtYart op Stadswerven voor de deur. Sommigen hadden er twee dagen gekampeerd in afwachting van de start van de uitgifte van zelfbouwkavels. Zestien mensen reserveerden die ochtend een kavel. Alle kavels van de Vest zijn in optie en meer dan de helft van die op Stadswerven. Ook de eerste kavels in Stadspolders zijn gereserveerd.

“Het is altijd mijn wens geweest om hier een huis te bouwen. En nu gaan we het ook echt doen”, aldus een van de enthousiaste zelfbouwers, die een kavel op Stadswerven wist te bemachtigen. De gemeente verkoopt grond voor zelfbouw op drie locaties: in de binnenstad (Vest 94-96), op Stadswerven en in Stadspolders. Er zijn nu nog 24 kavels te koop. Wie belangstelling heeft voor een kavel kan zich melden bij een van de drie projectleiders; hun gegevens staan op www.dordtseruimte.nl 
Zelfbouwcursus

De gemeente ondersteunt (toekomstige) kavelkopers met een zelfbouwcursus. De cursus ‘Particulier opdrachtgeverschap in de praktijk’ omvat vier lesavonden op de maandagen 17, 24 en 31 maart en 14 april, telkens van 19.30 tot 21.30 uur. Aan bod komen zaken als het bouwproces, materialen en kosten, aanbesteding en duurzaamheid.De bijeenkomsten vinden plaats in het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 200. Meedoen aan de cursus kost niets. Ook wie nog twijfelt op zelfbouw iets voor hem of haar is, kan meedoen. Aanmelden kan via het webformulier op www.dordtseruimte.nl
Dordtse Ruimte

Zelfbouw is een van de drie nieuwe initiatieven om de stad nog aantrekkelijker te maken. De twee andere initiatieven zijn het tijdelijk invullen van ongebruikte gronden en het zoeken van nieuwe bestemmingen van leegstaande panden. Ze zijn gebundeld in het project Dordtse Ruimte.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.