D66 investeert in de straat

10 maart 2014 door Hennie van der Zouw
D66 investeert in de straat

DORDRECHT - 'Mensen moeten zo lang mogelijk thuis kunnen wonen. Goed onderhouden stoepen en straten en veel groen in de wijk is ons uitgangspunt'. Dat vraagt, volgens D66, een grote investering en ook inzet van bewoners.

Straat
'Als de gemeente van bewoners inzet en hulp bij onderhoud van straat en groen verwacht, door bijv. vegen en onkruid wieden, zal de gemeente voor een goede start moeten zorgen. De straat moet de plaats worden om buren te ontmoeten en samen verantwoording voor je buurt te nemen. Iedere wijk moet voldoende speelruimte voor alle kinderen en jeugd bieden. Iedere wijkcontainer krijgt een afvalklep voor klein afval. Daardoor is er minder zwerfvuil op straat en zijn minder prullenbakken nodig'.

Onderhoud van wegen
"Dit vraagt veel geld. De achterstand in het onderhoud bedraagt nu € 134 miljoen. D66 wil inzetten op een structurele aanpak in combinatie met ander werk zoals riolering. Als nieuwe wegen aangelegd worden, moet er gelijktijdig voor onderhoud gespaard gaan worden'. Zo vindt D66.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.