Supermarkten in Wielwijk zondag open in verband met de ramadan

18 juli 2013
Supermarkten in Wielwijk zondag open in verband met de ramadan

DORDRECHT –    Twee supermarkten in het winkelcentrum Wielwijk zijn zondag 21 juli open. De Versmarkt en Albert Heijn Van der Poel hebben hiervoor gekozen in verband met de ramadan. De versmarkt is open van 14 tot 20 uur. AH opent de deuren om 16 uur en draait ook door tot 20 uur. Volgens een medewerker van Alobert Heijn is voor de tweede gekozen voor deze service aan de klanten. In Wielwijk wonen verhoudingsgewijs veel moslims, die vasten. De ramadan is overigens al begonnen op 12 juli.

AH Wielwijk vindt overigens dat de gemeente Dordrecht de winkeltijden moet vrij geven, zodat mensen ook zonder problemen op zondag hun inkopen kunnen doen.

Volgens informatie van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) bepaalt artikel 19 van de winkelsluitingswet al dat Islamitische winkels twee uur open mogen zijn op zondagen wanneer het ramadan is. De twee uren moet liggen voor zonsondergang.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.