Behandeling VVD voorstel over nieuwe winkeltijdenverordening uitgesteld tot april

11 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Behandeling VVD voorstel over nieuwe winkeltijdenverordening uitgesteld tot april

DORDRECHT - De VVD heeft tijdens de behandeling van de begroting 2014 toegezegd met een initiatief voorstel met betrekking tot de winkeltijdenverordening te komen, zodat ook de winkels in Dordrecht op zondag open kunnen.

Dinsdag 11 maart is het voorstel overhandigd aan de voorzitter van de raad, burgemeester Brok. De raad heeft in meerderheid besloten de wens van de VVD om dit initiatief voorstel meteen ter visie te leggen, zodat burgers en ondernemers hier de komende zes weken op kunnen reageren, niet te honoreren. Het voorstel wordt nu eerst besproken in een commissie en dan pas ter visie gelegd.

Concreet houdt dit in dat het voorstel pas op 8 april behandeld wordt en daarna ter visie wordt gelegd. De VVD vind dit een vertraging van vier weken die niet nodig is.

VVD-fractie: "Wij zijn van mening dat  winkeliers op zo kort mogelijke termijn zelf moeten kunnen bepalen wanneer zij hun winkeldeuren openen of gesloten houden. En dus niet de gemeente. Dit geldt ook voor de zondag".

"Het verwondert ons dat partijen, die ook nu nog steeds zeggen dat een en ander snel na de verkiezingen geregeld moet worden, nu zelf mede voor vertraging zorgen", aldus de fractie van de VVD.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.