CDA Dordrecht zet met kabouters topvrijwilligers in het zonnetje

11 maart 2014
CDA Dordrecht zet met kabouters topvrijwilligers in het zonnetje

DORDRECHT - In de nacht van 10 op 11 maart zette het campagneteam van het CDA Dordrecht 24 kabouters neer bij Dordtse sportclubs, zorginstellingen en topvrijwilligers. Met deze actie spreekt het CDA waardering uit voor de duizenden vrijwilligers en mantelzorgers in onze stad. Zij doen hun werk vaak onzichtbaar:  ‘de kaboutertjes zullen het wel gedaan hebben’. Het CDA wil deze betrokken mensen in het zonnetje zetten door de aandacht te vestigen op hun activiteit.  

Lijsttrekker Peter Heijkoop: ‘Het CDA Dordrecht voert campagne met de vijf speerpunten familie, zorg, wijkvoorzieningen, praktijk en nu deze week ‘vrijwilligers’. Als CDA geloven wij niet in de overheid of de markt, maar in de samenleving. Elkaar helpen, klaarstaan voor je naasten. Daarom steunen wij vrijwilligers en mantelzorgers van harte. Zonder vrijwilligers staat er niemand in de kantine als je met je team nog wat gaat drinken na de wedstrijd. Zonder mantelzorgers zouden vele ouderen vereenzamen of naar een verzorgingstehuis moeten verhuizen, weg van de vertrouwde omgeving. Toch zien we in de praktijk dat iemand die voor zijn of haar omgeving klaarstaat tegen allerlei blokkades aanloopt. Dat moet anders, deze betrokken mensen verdienen minder regels en meer waardering’.

Het CDA pleit daarom voor ondersteunende maatregelen voor vrijwilligers en mantelzorgers:
Gratis parkeervergunning voor mantelzorgers.
Duidelijke afspraken over verzekeringen tijdens vrijwilligerswerk.
Gratis gedragsverklaring voor vrijwilligers die werken met kinderen.
De vrijwilligersbonus moet ook gelden voor mantelzorgers.

Lijstrekker Peter Heijkoop: ‘De bovenstaande punten zijn echte praktijkpunten waar mensen tegenaan lopen. Het CDA wil een einde maken aan dit soort onnodige drempels. Met een slechts kleine investering spreken we heel veel waardering uit voor deze mensen waar de samenleving op draait. Uiteraard zijn er nog veel meer vrijwilligers en organisaties actief, maar met deze actie willen we graag een signaal afgeven.

Foto links: Fokko van der Straaten (CDA Kabouter bij Parkhuis)
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.