Verscherpt toezicht zorginstelling

31 oktober 2013
Verscherpt toezicht zorginstelling

DORDRECHT - De Stichting Internationale Zorg aan Huis (IZAH) gevestigd aan de Voorstraat 68 in Dordrecht, wordt voor vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld, vanwege grote tekortkomingen in de patientenzorg.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft hierover op dinsdag 29 oktober een uitvoerig rapport uitgebracht.

Op de website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg is onder andere het volgende te lezen: “De inspectie bezocht IZAH op 10 oktober in het kader van haar toezicht op nieuwe en onbekende toetreders. Uit het onderzoek van de inspectie bleek onder andere dat er onveilige situaties met medicatie waren en medewerkers onbevoegd voorbehouden en risicovolle handelingen verrichtten zonder uitvoeringsverzoek. De inspectie heeft IZAH opgelegd voor de grootste risico’s gelijk maatregelen te treffen. Dit heeft de organisatie gedaan”.

“De raad van bestuur heeft geen bestuurlijke ervaring of zorgachtergrond en er was verschil van inzicht tussen het bestuur en het management over de aansturing van IZAH. Dit kwam de continuïteit van verbeteringen van het zorgproces niet ten goede”.

“Gelet op de structurele tekortkomingen en de huidige wijze van aansturing stelt de inspectie IZAH onder verscherpt toezicht”.

“De IGZ blijft met aangekondigde en onaangekondigde bezoeken IZAH volgen tot de zorg weer in orde is”.

In het definitieve rapport van boven genoemd inspectiebezoek (ook gepubliceerd op de site van het IGZ) staat verder vermeld:  “Het IZAH is op korte termijn door de Inspectie verzocht om corrigerende en preventieve maatregelen te nemen om verantwoorde zorg te kunnen leveren. Zo is verzocht om een risicoanalyse uit te voeren bij alle cliënten waarbij sprake is van ondersteuning bij medicatie en waarbij voorbehouden en risicovolle handelingen plaatsvinden, en om hierop eerste maatregelen te nemen”.

“Het IZAH heeft hier in eerste aanleg als noodmaatregel aan voldaan en een analyse uitgevoerd. IZAH toont zelfinzicht en heeft goed in beeld gebracht dat een verbetertraject noodzakelijk is. Een verbetertraject gericht op de wijze van aansturing alsmede op inhoudelijke aspecten zoals het versneld opleiden van het personeel”. Aldus een korte zinsnede uit het definitieve rapport van het inspectiebezoek aan stichting Internationale Zorg aan Huis te Dordrecht op 10 oktober 2013.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.