Siem Heiden Sportprijs voor Kyarha van Tiel

12 maart 2014
Siem Heiden Sportprijs voor Kyarha van Tiel

DORDRECHT - Op 10 maart heeft sportportefeuillehouder Norbert Swaneveld van Deelgemeente IJsselmonde de Siem Heiden Sportprijs uitgereikt aan Nederlands Kampioene kunstrijden Kyarha van Tiel (13).

Dit jonge schaatstalent uit IJsselmonde heeft vorige maand goud behaald tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden. Deze overwinning is goed voor de Siem Heiden Sportprijs. Naast deze prestatie komt Kyarha uit voor jong Oranje en is ze een uitzonderlijk kunstrijtalent in Nederland. Tijdens haar training afgelopen maandag bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden kreeg zij bezoek van sportportefeuillehouder Norbert Swaneveld. Hij overhandigde haar een bronzen beeldje, een cheque t.w.v. € 250,- en een bos bloemen voor haar geweldige prestatie.

Siem Heiden Sportprijs
De Siem Heiden Sportprijs van de deelgemeente IJsselmonde is vernoemd naar Siem Heiden (12 maart 1905 - 3 augustus 1993). Hij was één van Nederlands beste schaatsers in zijn tijd en groeide op aan de Bovenstraat. Hij maakte deel uit van de eerste ploeg sporters die Nederland in 1928 afvaardigde naar de Winterspelen in Sankt Moritz. 1933 mag een topjaar worden genoemd. Hij behaalde in dat jaar een wereldrecord op de 5000 meter en werd eerste op de 5 kilometer tijdens het Nederlands kampioenschap.

Foto: Rob Kamminga

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.