Gemeente roept inwoners en scholieren op mee te denken over verkeersveiligheid rotonde Groene Zoom

21 december 2012

DORDRECHT - Het college roept scholieren, inwoners en marktpartijen op oplossingen te bedenken om de verkeersveiligheid van de rotonde Groene Zoom te verbeteren.

Let op: De beste ideeën worden beloond en gebruikt als inspiratiebron!!

De gemeenteraad heeft in november besloten samen met de markt te bestuderen of een ongelijkvloerse verkeersoplossing (financieel) haalbaar is. Het college start begin 2013 een selectie/aanbestedingsprocedure om geschikte marktpartijen te selecteren die aantoonbaar in staat zijn de beste ongelijkvloerse verkeersoplossing te realiseren voor een aanvaardbaar budget. Van de drie beste ideeën van inwoners zal dankbaar gebruik worden gemaakt, door deze als inspiratiebron mee te nemen in de procedure om marktpartijen te selecteren. 


De rotonde Groene Zoom wordt als een gevaarlijke verkeerslocatie ervaren. De kern van het probleem is een conflict tussen het snel- en langzaam verkeer dat elkaar op de rotonde Groene Zoom kruist.

Het college van burgemeester en wethouders wil de verkeersveiligheid van de rotonde Groene Zoom verbeteren en heeft in oktober marktpartijen en inwoners opgeroepen mee te denken over oplossingsmogelijkheden. Inmiddels zijn diverse reacties en ideeën binnengekomen. Het is tot 27 januari 2013 nog mogelijk om te reageren op de vraag "De rotonde is onveilig, wat moet er gebeuren?"

Creatief
De weg- en waterbouw is volgens wethouder Jasper Mos (verkeer) een innovatieve en creatieve sector. Aan de markt wordt gevraagd met ideeën te komen. Kwaliteit, (sociale)veiligheid zijn daarbij het uitgangspunt. Wethouder Mos: ‘Vanzelfsprekend horen wij ook graag de ideeën van schoolgaande jeugd die vaak gebruikt maakt van de rotonde. Scholen in de buurt van de rotonde ontvangen van de gemeente een brief. Het college wil vooral scholieren graag uitdagen mee te denken en te reageren door ideeën aan te leveren.’ Na 27 januari 2013 worden de ingekomen reacties door de gemeente beoordeeld. De 'beste' drie ideeën worden door wethouder Mos beloond met een geschenkbon.

Verkeersoplossing
De gemeenteraad heeft op 13 november jl. besloten samen met de markt te bestuderen of een ongelijkvloerse verkeersoplossing (financieel) haalbaar is. Volgend jaar wordt een selectie/aanbestedingsprocedure gevolgd. Met deze formele procedure wordt een marktpartij geselecteerd, welke aantoonbaar in staat is de beste ongelijkvloerse verkeersoplossing te realiseren voor een aanvaardbaar budget. Van de drie beste ideeën zal dankbaar gebruik worden gemaakt, door deze als inspiratiebron toe te voegen aan de stukken voor de te volgen procedure.

Meer informatie (illustraties) vindt u op de gemeentelijke website.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.