Grote politieke debatten in Dordrecht achter de rug

13 maart 2014
Grote politieke debatten in Dordrecht achter de rug

DORDRECHT – De Dordtse politiek heeft de drie grote debatten op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug: Het sociale debat (Buitenwacht) , de ondernemersavond (Crabbehof) en het TV-debat (Energiehuis).

Het historische debat, dat wel in 2010 werd gehouden, staat niet op de agenda in Dordrecht. In historische kringen is er eind 2013 wel over gesproken, maar de waarneming is dat alle partijen meer aandacht hebben gekregen voor erfgoed, historie en de toekomst van het verleden,  Dordrecht kan nog ruim kennis maken met partijen en ideeën voordat 19 maart de stembureaus open gaan.

De partijen zijn zaterdag in de binnenstad van Dordrecht vanaf 10 tot 17 uur te vinden op het Achterom. In Dubbeldam is er om 11 uur de onthulling van een zogeheten kombord.  Sommige partijen organiseren nog eigen activiteiten. Zo zijn prominenten CDA kandidaten - met een andere pet op - betrokken bij de onthulling van een nieuwe huisartsenplek in Crabbehof. Hun betrokkenheid komt ook door banden in het verleden of daar bestuurlijke verantwoordelijkheden. Als alles onder een vergrootglas ligt, wordt het alleen soms vanuit een ander perspectief waargenomen.

Immers:

Nu de dag van de democratie steeds dichterbij komt, letten de partijen ook scherper op elkaar om geen nadeel op te lopen. Hoe het TV programma met presentator Thijs Blom (RTV Rijnmond) werd opgenomen, werd vooraf besproken. Het ging met name om de registratie in de ergiekamer. Uiteraard is dat het domein van de journalistieke verantwoordelijkheid.

Via twitter moedigden partijgenoten hun lijsttrekker aan of vonden juist dat de concurrentie het minder deed.

 

TV debat:

Het debat is te zien op RTV Dordrecht op:

Donderdag 13 maart om 20:00 en 24:00 uur

Vrijdag 14 maart om 10:00 en 15:00 uur

Maandag 17 maart om 19:00 en 24:00 uur

Dinsdag 18 maart om 19:00.

En vanaf donderdagavond op www.rtvdordrecht.nl

Het debat is te zien op RTV Dordrecht op:

Donderdag 13 maart om 20:00 en 24:00 uur

Vrijdag 14 maart om 10:00 en 15:00 uur

Maandag 17 maart om 19:00 en 24:00 uur

Dinsdag 18 maart om 19:00.

En vanaf donderdagavond op www.rtvdordrecht.nl

- See more at: http://rtvdordrecht.nl/regionieuws/groot-dordts-lijstrekkersdebat/#sthash.Z2kXkZ3W.dpuf


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.