'Heel speciale zorgverlener of afdeling' in ASz maakt weer kans op mooie prijs

08 oktober 2013

DRECHTSTEDEN - Patiënten die lovend zijn over die ene speciale dokter, die warme verpleegkundige, of die prettige afdeling in het Albert Schweitzer ziekenhuis, kunnen een of meer zorgverleners voordragen voor de 'ASz Gastvrijheidsprijs'. Dat kan op www.asz.nl.

Dat is een blijk van waardering die de Cliëntenraad (de belangenbehartiger van de patiënten) voor het derde achtereenvolgende jaar uitreikt om de gastvrijheid en patiëntvriendelijkheid in het ASz verder te verhogen. De winnaar mag 5000 euro besteden om nog patiëntvriendelijker te worden.

Iedereen mag een individuele zorgverlener of afdeling nomineren, die het afgelopen jaar heeft uitgeblonken in patiëntvriendelijkheid, gastvrijheid of een bijzondere prestatie. Het kan zijn dat er iets uitzonderlijks heeft plaatsgevonden, maar dat hoeft niet. Ook een afdeling waar alles gewoon van een leien dakje ging, kan worden voorgedragen.

Tot en met 31 oktober kunnen patiënten en bezoekers - maar ook medewerkers en dokters uit het ASz - een afdeling of persoon uit het ziekenhuis voordragen voor de prijs, op de ziekenhuiswebsite. Vorig jaar ontving de Cliëntenraad een dikke honderd voordrachten.

De winnaar wordt bekendgemaakt op de nieuwsjaarsreceptie 2014 en krijgt daar een aandenken en de cheque van 5000 euro, te besteden binnen de eigen werkomgeving. Met de prijs wil de Cliëntenraad op positieve wijze de stem van de patiënt laten horen én een bijdrage leveren aan het verder verhogen van de gastvrijheid van het ziekenhuis.

Foto: Vorig jaar won de kinderdiabetespoli Diatime. Trotse teamleden namen de prijs in ontvangst, links juryvoorziter Jan Heijkoop (burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht), rechts Cliëntenraadvoorzitter Hans de Goeij.

Foto: Frederike Roozen-Slieker. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.