ASz ontslaat swaffelende fysiotherapeut

08 oktober 2013

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Een 48-jarige fysiotherapeut J. de M., die onder andere werkte in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, is op staande voet ontslagen. Hij zou hij meerdere malen een vrouw hebben geswaffeld in zijn behandelkamer.

De ontucht door de fysiotherapeut vond plaats in maart dit jaar, in een behandelkamer van gezondheidscentrum Sport Health in Zwijndrecht waar deze man ook werkte.
 
De fysiotherapeut ontkent dat hij heeft geswaffeld.
 
De man moest afgelopen donderdag voor de rechter verschijnen en is nu in afwachting van zijn straf.
 
Fysiotherapeut de M. die als hoofdtrainer van de Rotterdamse hoofdklasser XerxesDZB en docent van de KNVB, hoog aanzien geniet in de voetballerij, komt steeds verder onder vuur te liggen. Er zijn namelijk inmiddels nog meer meldingen van ongewenst en onzedelijk gedrag binnengekomen, nu ook van patiënten en personeelsleden van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, waar de fysiotherapeut ook werkzaam was. Dit is echter nog in onderzoek.
 
Het Albert Schweitzer ziekenhuis nam vorige week naar aanleiding van de gevoelige kwestie een vertrouwenspersoon in de arm.
 
Voor het ziekenhuis staat vast dat hij de gedragsregels heeft overtreden. Justitie eiste donderdag een werkstraf van 80 uur voor het swaffelen; het tijdens een behandeling met ontblote penis aanrijden tegen een patiënt.
 
Bij voetbalvereniging XerxesDZB is De M. voorlopig - totdat de rechtbank uitspraak heeft gedaan - op een zijspoor gezet. Het lijkt er ook op dat het Dordste gezondheidscentrum Sport Health, waar hij als partner in een maatschap zijn werkzaamheden uitvoerde, de samenwerking heeft beeindigd. De M. komt niet meer voor op de website van het gezondheidscentrum. 
 
 
 
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.