GroenLinks: Vrije doorgang centraal station Dordrecht

14 maart 2014 door Hennie van der Zouw
GroenLinks: Vrije doorgang centraal station Dordrecht

DORDRECHT - GroenLinks Dordrecht ziet vooralsnog niets in het plaatsen van toegangspoorten in de voetgangerstunnel op het centraal station in Dordrecht. De NS wil de poorten plaatsen om zwartrijden tegen te gaan en “gedonder in de trein te voorkomen”. De poorten zouden volgens de NS de veiligheid van de reizigers bevorderen.
 
GroenLinks: "Door de maatregel van de NS zijn de perrons alleen nog toegankelijk voor mensen met een ov-chipkaart of een passagepas. In Dordrecht zou dit echter ook betekenen dat de doorgang voor voetgangers van het centrum naar Krispijn zou verdwijnen. Ook zou het bijvoorbeeld niet meer mogelijk zijn om iemand naar de trein te begeleiden en uit te zwaaien".
 
"GroenLinks vraagt de NS om met cijfers aan te tonen, hoe vaak mensen zwart rijden met de trein en hoe vaak er en wanneer er incidenten plaatsvinden in de looptunnel. Pas dan kan de politiek een goede afweging maken of het plaatsen van poorten nodig is".

"GroenLinks hecht zeer aan vrijheid van beweging in de openbare ruimte. De kosten die worden gemaakt met het plaatsen van de poortjes kunnen beter worden ingezet om meer toezicht te houden op de perrons en in de tunnel en meer NS-medewerkers zichtbaar aanwezig te laten zijn op het station," aldus GroenLinks Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.