De VVD Dordrecht maakt werk van veiligheid

14 maart 2014 door Hennie van der Zouw
De VVD Dordrecht maakt werk van veiligheid

DORDRECHT - Iedere minuut ‘bezoekt’ ergens in Nederland een inbreker een woning. De laatste 3 maanden hebben er in Dordrecht 125 woninginbraken en pogingen tot inbraak zich voorgedaan (http://www.politie.nl/misdaad-in-kaart).

De VVD Dordrecht wil werken aan veiligheid en wil daarom wijkkringen opzetten via WhatsApp groepen. Het aantal inbraken (woning/auto) kan op deze wijze met 20% worden teruggebracht. Deze WhatsApp groepen werken volgens het principe:

SAAR afkorting:
- S = Signaleer
- A = Alarmeer 112
- A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen.
- R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon.

VVD: "Er zijn in Nederland inmiddels steeds meer WhatsApp buurwachten die op lokale schaal een buurt veiliger proberen te maken. Gebruikers kunnen met WhatsApp gratis met elkaar berichten uitwisselen en bestanden delen."

"De politie kan nu eenmaal niet op elke straathoek staan. WhatsApp is een veel krachtiger middel dan de buurtpreventie waar mensen op straat surveilleren. Iemand kan heel snel een hele grote groep mensen inseinen en eventueel ook foto’s meesturen."

"Om fouten te voorkomen is het goed dat wijkagenten zich aansluiten bij de WhatsApp-groepen. Zo weten ze meteen wat er speelt in een buurt".

"De VVD Dordrecht roept de mensen, de gemeente en de politie op om werk te maken van deze mogelijkheid. In Sterrenburg 1 en 2 zijn al buurtpreventieteams actief. Wij sturen dit bericht door naar het college van B&W om te vragen werk te maken van dit idee", aldus de VVD.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.