Circulaire economie centraal bij MVO Drechtsteden

14 maart 2014 door Eva Baars
Circulaire economie centraal bij MVO Drechtsteden

DORDRECHT -  Donderdag 17 april krijgen de leden van bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden kennis en inspiratie om met circulair ondernemen aan de slag te gaan. De hoofdsprekers van deze avond zijn Hanke Mauser van BeVital en Michel Schuurman van MVO Nederland. Gezamenlijk zullen zij een presentatie geven over de kansen en mogelijkheden van de circulaire en deeleconomie.

“De circulaire inclusieve economie”, is dé ambitie voor 2020 van MVO Nederland. De huidige lineaire economie loopt op een aantal vlakken tegen zijn grenzen aan. Er ontvouwt zich langzaam een heel nieuw speelveld, namelijk een circulaire economie. Volgens McKinsey is er alleen al in Europa een potentieel rendement van 500 miljard euro voor handen als we met elkaar cyclisch gaan ondernemen. Michel Schuurmans en Hanke Mauser laten het hoe en waarom van nieuwe circulaire business modellen zien en hebben vele inspirerende voorbeelden. De presentatie geeft ondernemers handvaten om middels circulaire business modellen een stevigere marktpositie te ontwikkelen en meer financiële armslag te creëren. Kortom; een sessie die voor de verschillende leden van MVO Drechtsteden in de regio zinvol is en zowel economische kansen biedt als kansen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en sociale duurzaamheid.

Bijeenkomsten van MVO Drechtsteden zijn alleen toegankelijk voor leden. Al 35 bedrijven zijn aangesloten bij het netwerk waaronder Rabobank Drechtsteden, WTH Vloerverwarming en Houtgroep van Drimmelen. Wilt u ook lid worden? Kijk voor meer informatie op www.weizigt.nl/bedrijven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.