NCRV radio 5 besteedt vrijdagmiddag aandacht aan erkenning Dubbeldam na 44 jaar

13 maart 2014

DUBBELDAM – NCRV radio 5 besteedt vrijdag 14 maart rond klok over twee aandacht aan DUBBELDAM. In het programma Plein 5 komt de onthulling van het zogeheten Kombord aan de orde zaterdag om 11 uur in de ochtend op het Damplein van Dubbeldam.

De gemeente Dordrecht maakt dat mogelijk om Dubbeldam een plek in de geschiedenis (terug)  te geven. In Hilversum werd dat 44 jaar nadat Dubbeldam ophield een zelfstandige gemeente te zijn en een wijk van Dordrecht werd opvallend genoemd.

Daarom zal de correspondent van Plein 5, Hans Berrevoets, meer vertellen over waarom voor Dubbeldammers een kombord zo belangrijk is.  In veel plaatsen in Nederland maakten komborden duidelijk waarom een plaats gewoon op de kaarten kon blijven staan. Dubbeldam heeft in sommige atlassen nog een eigen betekenis als plaats en oogt daarin niet op een wijk van Dordrecht, zoals vanaf 1970 wel werd uitgedragen.

Voor de winkeliers van het Damplein is de komst van het grote bord DUBBELDAM (gemeente Dordrecht) een ondersteuning van de plannen om het plein nog meer het winkelhart te maken van het dorp met een eigen sfeer en een eigen historie.

Alle politieke partijen hebben ook laten weten Dubbeldam belangrijk te vinden. Daarom zijn er zaterdag politieke kopstukken van verschillende partijen op het Damplein te vinden naast twee dageljkse bestuurders van de stad Dordrecht.

Overigens: Dat Dubbeldam in het hart van mensen zit, blijkt bijvoorbeeld uit de damfamilie Van der Weteringh. Ze waren lid van de damclub Dubbeldam en gaven buiten het eiland altijd op in Dubbeldam te wonen. Het postadres bleef ook Dubbeldam.   Deze verhalen proberen historische organisaties in Dubbeldam ook levend te houden.

Meer Dubbeldam op:

http://www.dubbeldamstart.nl/

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.