Zus Sannie van der Net neemt broer en VVD-raadslid John mee op excursie door Krispijn

17 maart 2014
Zus Sannie van der Net neemt broer en VVD-raadslid John mee op excursie door Krispijn

Op het grote sociaal debat in de Buitenwacht (25 februari) liet gemeenteraadslid John van der Net (VVD) zich kennen als de rechtsbuiten in de zaal. Zijn zus, die zeer actief en betrokken is in vooral Krispijn, vond dat het de hoogste tijd was om haar jongere broers maar eens op excursie moest. Zo gebeurde en John wilde ook zijn waarnemingen delen na de rondgang door de wijk aan de hand van Sannie:

"Onlangs heb ik met mijn zus Sannie van der Net het uitdeelpunt van de Voedselbank bezocht in de Buitenwacht en de Lets Ruil winkel.

Wat mij met name trof was de inzet van vele vrijwilligers die zich inzetten voor hun medemens. Niet weg kijken maar helpen en aanpakken. Er zijn mensen die zeggen dat het een schande is dat er voedselbanken zijn in Nederland. Ik ben van mening dat de voedselbanken juist een teken zijn van een goed particulier initiatief en sociale samenhang. Mijn zus gaf aan dat zij van een uitkering op bestaansminimum wel kan leven. De reden dat mensen gebruik moeten maken van voedselbanken is dat men door schulden of sociale problemen niet voldoende heeft aan een uitkering. Er zijn wel regelingen zoals bijzondere bijstand, langdurigheidstoeslag enz., maar elke situatie is weer anders en kan nooit helemaal worden afgevangen door regelingen vanuit de overheid. Dan is het mooi dat er particuliere initiatieven zijn. Hulde voor al deze vrijwilligers!

Naast de voedselbank zijn er ook initiatieven zoals Eetgroepen. Er is een Eetgroep Dordt West waar mensen op het internet aangeven dat ze extra gekookt hebben en mensen gratis een bord eten kunnen krijgen. Er zijn ook mensen die zelf voedsel bij supermarkten ophalen en uitdelen aan degene die dat nodig hebben. Hulde voor al die initiatieven die niet vanuit de overheid komen maar vanuit de mensen zelf.

De Lets Ruil winkel voldoet ook aan deze initiatieven. Vrijwilligers die er voor zorgen dat mensen spullen en diensten met elkaar kunnen ruilen zodat iedereen met gesloten beurs toch aan dat wat men nodig heeft kan komen. Van kinderwagens tot voetbalschoenen voor kinderen.

Een laatste initiatief wat ik wil noemen is het aanleggen van een moestuin als tijdelijke bestemming langs de Patersweg door de Stichting Groeituinen (zie foto). Groeituinen stelt dat het goed is voor Oud Krispijn dat buurtbewoners samenwerken en samen werken. Dat sluit natuurlijk perfect aan bij het motto van de VVD Dordrecht #StadDieWerkt.

Uiteindelijk is werk de oplossing voor armoede. De VVD Dordrecht  zet vol in op werk. De basis hiervoor begint bij de juiste opleidingen en de vrijheid voor ondernemers om werk te creëren. Voor degene die het nodig hebben zorgt de VVD altijd voor een tijdelijk vangnet in de vorm van een uitkering.

De VVD Dordrecht zorgt voor de basis: veiligheid van de wijken, stimuleren van technisch onderwijs en minder regels voor ondernemers.

De VVD Dordrecht is daarom de meest sociale partij van Dordrecht. Een goede economie zorgt voor werk en werk voor geld zodat we altijd in staat zijn om de mensen die het echt nodig hebben te ondersteunen", aldus John van der Net.

Op de foto: Sannie van der Net met haar jongere broer Johan van der Net bij de aan te leggen moestuin langs de Patersweg door de Stichting Groeituinen.

(john van der Net is één van de kandidaten die ook campagne voert om met voorkeursstemmen te worden gekozen. Hij heeft de steun van oud-wethouder Bas van der Zwaan)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.