Kees van der Staaij en Chris Schaapman op 'Grote Verkiezingsavond' van SGP-ChristenUnie Drechtsteden

03 maart 2014
Kees van der Staaij en Chris Schaapman op 'Grote Verkiezingsavond' van SGP-ChristenUnie Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - De SGP-ChristenUnie in de regio organiseert een grote verkiezingsavond met landelijke, provinciale en lokale politici. Het thema van deze avond is: ‘Samen leven in de Drechtsteden’ en zal op vrijdagavond 14 maart 2014 worden gehouden in Dordrecht. Voorafgaand staat er een werkbezoek op het programma.

Op DV 14 maart 2014 om 20.00 uur wordt een regionale verkiezingsbijeenkomst gehouden door de regionale SGP en ChristenUnie in het kader van gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 onder het motto “Samen leven in de Drechtsteden”. Sprekers op deze avond zijn de fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer, Kees van der Staaij. Daarnaast zal Chris Schaapman, lid van de Provinciale staten van Zuid-Holland namens de ChristenUnie het woord voeren.

Tijdens deze avond zullen verschillende onderwerpen de revue passeren. Zo zal er gesproken worden over de mogelijkheden om de eigen identiteit van de afzonderlijke gemeenten te behouden. Maar ook de aansluiting tussen economie en onderwijs, en de fysieke infrastructuur zullen aan bod komen. In de regio Drechtsteden werken relatief veel Oost-Europeanen, zoals Bulgaren en Roemenen.

Iedere gemeente binnen de regio Drechtsteden heeft hier mee te maken, daarom zal ook gesproken worden over de toelating en de woonvoorzieningen van deze groep. Naast de inleidingen is er ook een forumdiscussie onder leiding van de Rik van der Linden, waar naast landelijke en regionale politici, zoals Carla Dik en Servaas Stoop, ook lokale politici zullen aanschuiven. Zo zullen twee SGP-leden van het Drechstedenbestuur André Flach en Hans Tanis, samen met wethouder Aaike Kamsteeg aan het forum deelnemen. De zes gemeenten in de Drechtsteden hebben voor het maritieme bedrijfsleven veel te bieden. Deze sector is van groot economisch belang voor de regio.

Het optimaal benutten daarvan is één van de speerpunten in het regionaal Meerjarenprogramma van de Drechtsteden. Sliedrecht heeft bijvoorbeeld een wereldnaam bij het baggeren en de scheepbouw. Daarom organiseert de regiofractie van de SGP-ChristenUnie voorafgaand aan de debatavond 's middags twee werkbezoeken, waaraan diverse SGP en ChristenUnie Tweede Kamer leden, Provinciale Staten leden, Drechtraadsleden en lokale lijsttrekkers zullen deelnemen.

Het eerste bezoek is aan scheepswerf Kooiman, sinds de oprichting gevestigd in Zwijndrecht. Deze scheepswerf bestaat 130 jaar en is uitgerust voor nieuwbouw, ombouw en reparaties van onder andere visserij- en binnenvaartschepen. Het tweede werkbezoek betreft een kleiner bedrijf in Papendrecht, namelijk Practica Foundation.

Dat bedrijf houdt zich bezig met kleinschalige projecten op het gebied van water in ontwikkelingslanden. De Drechtsteden zijn ook bekend door de waterbus. Met dit vervoermiddel zullen we ons dan ook vanuit Zwijndrecht naar Papendrecht verplaatsen. Centrale uitval locatie is het unieke campagnehuis van de SGP-ChristenUnie in Hendrik-Ido-Ambacht.

Kees van der Staaij en Chris Schaapman zullen spreken op een grote verkiezingsavond van de SGP-ChristenUnie Drechtsteden in Dordrecht. Locatie voor de openbare debatavond: Wartburgcollege Dordrecht - Locatie Marnix, Prof. Waterinklaan 41, 3312 KM Dordrecht. Aanvang 20.00uur, inloop vanaf 19.30uur

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.