ChristenUnie/SGP Dordrecht presenteert actieplan zorg

17 maart 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Als afsluiting van de week van 'Zorg en Welzijn' heeft de ChristenUnie/SGP zaterdag 15 maart een speciaal Actieplan Zorg "Uw zorg is onze zorg" als recept voor een blijvende betaalbare zorg dichtbij mensen gepresenteerd.

Dit Actieplan is ondertekend door alle ChristenUnie-lijsttrekkers en Tweede Kamerfractie. Rik van der Linden: ,,Zorg gaat allereerst over mensen, dus de menselijke maat moet voorop staan. Dat moet wat ons betreft centraal blijven staan nu veel zorgtaken op het bordje van de gemeente komen.”

De ChristenUnie/SGP beseft dat Nederland aan de vooravond staat van grote veranderingen in de zorg. De langdurige zorg verandert. Rik van der Linden: ,,Het is nodig dat de zorg verandert omdat de zorg anders onbetaalbaar wordt voor komende generaties. Er gaan veel meer taken naar de gemeente. Dit brengt veel onrust en onzekerheid met zich mee. Niemand weet precies wat de veranderingen zullen betekenen voor zijn of haar persoonlijke situatie. In het Actieplan Zorg leest u wat we willen met de zorg. Ons uitgangspunt is: Uw zorg is onze zorg."

Het Actieplan Zorg wil een duidelijke baken zijn zodat mensen weten waar ze bij de ChristenUnie/SGP aan toe zijn. De 5 speerpunten zijn:
- 1. Keuzevrijheid voor zorg die past bij jouw levensovertuiging. Het Persoonsgebonden Budget (PGB) hoort hierbij.
- 2. Neem onzekerheid over verhuizen weg. Partijen die verantwoordelijk zijn voor de zorg moeten om tafel.
- 3. Toeslag voor kleine zorginstellingen om de leefbaarheid en de zorg dichtbij ook in kleinere dorpen te kunnen garanderen. 
- 4. Extra geld voor organisaties als Stichting Present en De Zonnebloem om vrijwilligers te kunnen werven. Mantelzorgers betrekken bij uitwerking van zorgplannen.
- 5. Voldoende geld voor zinvolle dagbesteding als mantelzorgondersteuning.

Lijstrekker Rik van der Linden: “Met het actieplan houden we straks de vinger aan  de pols bij alle veranderingenin om te voorkomen dat kwetsbare mensen buiten de boot vallen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.