FNV Drechtsteden: 'Sociale Dienst moet weer sociaal worden'

28 juni 2013
FNV Drechtsteden: 'Sociale Dienst moet weer sociaal worden'

DRECHTSTEDEN - FNV Lokaal Drechtsteden, ook wel FNV 078, vindt dat de winst van de Sociale Dienst terug moet naar de mensen die het nodig hebben. Alleen zo kan de dienst weer sociaal worden, meent de vakbond.

Om deze uitspraak kracht bij te zetten, heeft de FNV een brief geschreven aan de Drechtraadleden en het Drechtbestuur. Daarin doet de bond een voorstel voor een amendement. Dit amendement houdt in dat het overschot naar de minima en naar de begeleiding voor werk gaat.

Eerder gaf de SP al aan dat de winst van de Sociale Dienst niet zomaar uitgegeven dient te worden, maar dat de mensen die gebruikmaken van de SDD voorrang moeten krijgen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.