BVD: Ouderen willen gratis openbaar vervoer behouden

27 februari 2010
BVD: Ouderen willen gratis openbaar vervoer behouden

DORDRECHT -  Beter voor Dordrecht (BVD) zegt dat ouderen in Dordrecht - die boven de 65 jaar zijn - gratis openbaarr vervoer willen behouden. Een bericht van de nieuwsdienst van deze partij: Het campagneteam van Beter Voor Dordt is vrijdag op de bus gestapt om passagiers naar hun mening te vragen over het experiment 'Gratis openbaar vervoer voor 65-plussers'.

Unaniem is men van mening dat deze service voor 65-plussers zou moeten blijven. Ouderen nemen nu vaker de bus en een deel is ook geneigd eerder de bus te pakken dan de auto. Uit een landelijk onderzoek worden deze uitkomsten bevestigd. Ouderen worden mobieler en trekken er vaker op uit. Ouderen die regelmatig bij een arts of het ziekenhuis moeten zijn, besparen zich nu ook de oplopende kosten van de bus. Zeker voor ouderen met alleen AOW is dit een welkome lastenverlichting. Wat wel telkens naar voren komt is dat ouderencentra nog slecht bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en dat geldt bijvoorbeeld ook voor de Essenhof.

Ook uit enquêtes die BVD eerder heeft uitgezet in verschillende wijken, blijkt dat het experiment op een brede steun kan rekenen. BVD is van mening dat we dit experiment ook zeker de kans moeten geven zich te bewijzen. Als we hiermee de mobiliteit van ouderen kunnen bevorderen en tegelijk het autogebruik enigszins kunnen terugdringen, willen we hiermee zeker doorgaan.
Campagneteam Beter Voor Dordt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.