Minimawinkel aan Blekersdijk moet pand uit en blaast opening voor morgen af

19 maart 2013
Minimawinkel aan Blekersdijk moet pand uit en blaast opening voor morgen af

DORDRECHT –  De opening van de eerste minimawinkel van Nederland, aan de Blekersdijk, kan morgen niet doorgaan. Volgens de stichting minima is door de eigenaar van het pand meegedeeld dat het pand binnen veertien dagen verlaten moet worden.

Voorzitter Luc Ducardus: ,,We zijn hierdoor overvallen. We hadden goede afspraken gemaakt met de eigenaar, maar die blijkt niet de enige eigenaar te zijn. Daarom moeten we eruit. Ik vind dat niet respectvol, want we hebben hard gewerkt om morgen open te kunnen gaan en dat gebeurt dus nu niet”.  

Het pand had morgen door SP voorman Emile Roemer geopend moeten worden, maar dat is afgeblazen. De SP laat het eigen armoedebat in Merz vanaf 20 uur wel morgenavond doorgaan. Een uur eerder begint in de Buitenwacht het Grote Stadsdebat ook over armoede.  

De stichting minima hoopt elders in Dordrecht wel winkelruimte te vinden, die dan kosteloos voor het goede doel beschikbaar komt. ,,Als 'k om me heen kijk, staat er genoeg leeg in Dordrecht”, aldus de voorzitter.

De lancering van de eerste minimawinkel kreeg begin januari 2013 veel (landelijke) aandacht.

Doelstelling stichting:
Waarom een Huur / Leen inboedel? Omdat mensen met lopende schulden het risico lopen dat hun nieuwe spullen kwijt te raken. als nog door nieuwe deurwaarder inbeslag worden genomen door een huur / leenovereenkomst af te geven zijn deze spullen in ieder geval gevrijwaard van inbeslagname.

De goederen blijven immers eigendom van Stichting MINIMA. Daarnaast begeleidt de Stichting voormalig cliente in hun contacten met deurwaarders en schuldeisers en alle andere instantie's. En zorgt ervoor dat de beslagvrije voet door hen alle wordt gerespecteerd.

Als dit niet lukt door ons en u loopt tmdat mensen met lopende schulden het risico lopen dat hun nieuwe spullen alsnog door de deurwaarder in beslag worden genomen.

Door een Huur / Leen toch het risico dat uw eigen spullen in beslag genomen worden, dan heeft de Stichting hier ook een mogelijke oplossing voor.
Maar raakt u toch helaas uw eigen spullen kwijt. Dan zal indien nodig Stichting MINIMA uw helpen met een compleet tweedehands huishoudelijke NOOD LEEN inboedel. Dus U zal NOOIT zonder inboedel zitten bij Stichting MINIMA.

De Stichting heeft daarom ook zijn eigen technische Dienst waar alles word nagekeken. Alle apparaten die bij de Stichting te huur of te koop worden aangeboden zijn grondig gereinigd en nagekeken. Op alle artikelen en goederen zit GEEN garantie. Daarbij komt nog dat Stichting MINIMA ook een eigen Klus - Services heeft, die kan worden ingezet voor allerlei klusjes in het om het huis. B.v wanneer er een lampje en/of schilderij opgehangen moeten worden, of voor schilderswerk, of de tuin moet worden onderhouden etc,etc. (deze klusjes worden uitgevoerd door vrijwilligers van de Stichting).

Hier wordt een  reis- en onkosten vergoeding voor gerekend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.