Leerlingen halen recordbedrag op tijdens Wandelen voor Water

19 maart 2014 door Eva Baars

DORDRECHT -  Woensdagochtend 19 maart liepen bijna 500 basisschoolleerlingen uit Dordrecht,  Zwijndrecht en Heerjansdam mee met sponsorloop Wandelen voor Water. Met 6 liter water op hun rug liepen zij 6 kilometer door het centrum van Dordrecht. Samen haalden zij een recordbedrag op van ruim €17.000 dat ten goede komt aan sanitatieprojecten in Oeganda en Kenia.

Het is niet niks, zo’n gewicht op je rug en dan ook nog een flinke afstand wandelen. Maar de deelnemers aan Wandelen voor Water doen het graag. Wethouder Harry Wagemakers verzorgden samen met Louise Bergenhenegouwen, directeur van Weizigt, en de waterpartners van Weizigt de start van de ochtend.

Ook wethouder Henk Mirck uit Zwijndrecht was aanwezig om ‘zijn’ scholen aan te moedigen. Met een lach op hun gezicht keren de lopers na 1,5 uur terug bij Weizigt waar ze met luid applaus en een presentje ontvangen worden. Vol spanning wachten de leerlingen daarna op de onthulling van de cheque en de bekendmaking van de winnaar van de beste yell. De scholen worden elk jaar gevraagd een yell te bedenken en de beste yell wordt beloond met een prijs.

De winnende school, De Toermalijn uit Zwijndrecht, mag dit jaar een hele bijzondere prijs in ontvangst nemen. FC Dordrecht, partner van Weizigt, stelt namelijk 100 vrijkaartjes beschikbaar voor de winnaars. Dit als beloning voor de sportieve prestatie die de leerlingen geleverd hebben. Het feest is vervolgens helemaal compleet als de cheque onthuld wordt met daarop het recordbedrag van € 17.388. Met een energiek optreden sluit percussiegroep Jambo Afrika vervolgens de ochtend af.

Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van Aqua for All en wordt in Dordrecht door Simavi, Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, Rijkswaterstaat, Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt georganiseerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.