Urban Explorers festival zoekt kelders

19 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Urban Explorers festival zoekt kelders

DORDRECHT - De negende editie van het Urban Explorers festival is weer in zicht. Op zaterdag 7 juni brengt het festival een multidisciplinair en grensverleggend programma naar Dordrecht.  Verrassende performances en avontuurlijke stedelijke expedities door de binnenstad vormen de rode draad in de programmering en zijn de inspiratiebron voor de makers. Voor één van de expedities is het festival op zoek naar Dordtse (wijn)kelders.

Urban Explorers festival heeft kunstenaar Nico Parlevliet gevraagd een speciale geluidsexpeditie door de Dordtse binnenstad te ontwikkelen. Voor zijn geluidsroute is Parlevliet op zoek naar bewoners van de historische binnenstad die voor één dag hun (wijn)kelder beschikbaar willen stellen voor een installatie of performance van een geluidskunstenaar. Als tegenprestatie ontvangen de keldereigenaren een gesigneerde ideeschets of foto van het kunstwerk dat in hun kelder te zien is.

Binnenstadbewoners die 7 juni een kunstenaar of kunstwerk in hun kelder willen herbergen of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Nico Parlevliet (06-24635476) of met Katrien Ligt (artistieke leiding Urban Explorers Festival, 078-7705022 of per mail via kss.ligt@dordrecht.nl)

Urban Explorers festival is een initiatief van stichting Urban Explorers in samenwerking met het Dordrechts Museum.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.