DoeMEEdag gaat door in winterse sferen

24 maart 2014
DoeMEEdag gaat door in winterse sferen

DRECHTSTEDEN -  Op zaterdag 29 maart aanstaande vindt voor het vierde jaar de DoeMEEdag plaats in de Sportboulevard in Dordrecht. Van 14.00 – 16.00 uur is het mogelijk om gratis mee te doen aan allerlei sportactiviteiten voor mensen met een beperking. Het zijn de lokale verenigingen uit de gehele regio Drechtsteden die deze dag mogelijk maken. Wethouder Michiel van der Vlies van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zal het startsein geven.

De DoeMEEdag Drechtsteden is in een winters jasje gehesen omdat in eerste instantie het Special Olympics Nationaal Wintersport Evenement ook deze dag zou plaatsvinden. Helaas heeft de organisatie van dat evenement besloten het te annuleren. Het aantal deelnemers valt jammer genoeg tegen, waardoor een uitdagende competitie niet mogelijk is.

Maar de DoeMEEdag gaat wel door! Schaatsen en sledgehockey blijven ook gewoon op het programma staan. “Wie nog nooit van sledgehockey heeft gehoord en een lichamelijke beperking heeft, maar wel een goede armfunctie, moet zeker langskomen”, aldus Marc Pelkman, manager van Tandem Support, onderdeel van MEE Drechtsteden. Sledgehockey is ijshockey maar dan zittend op een sleetje. “Maar ook vragen over aangepast sporten kunnen deze dag gesteld worden. Ook zijn er medewerkers van MEE Drechtsteden aanwezig om vragen te beantwoorden over allerlei vragen over leven met een beperking.” Dat maakt deze dag niet alleen geschikt voor mensen met een beperking, maar ook voor ouders/verzorgers, partners, broertjes, zusjes en anderen.

De volgende activiteiten staan op het sportprogramma: zitvolleybal, voetbal, hockey, dansen, atletiek, wandelen, roeien, rolstoeldansen, korfbal en rolstoelbasketbal. Iedereen met een beperking uit de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en Alblasserdam is van harte welkom in de Sportboulevard aan de Fanny Blankers-Koenweg 10 in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.