Gemeente gaat kruispunt Baanhoekweg-Adjudant H.P. Kosterstraat verbeteren

25 maart 2014
Gemeente gaat kruispunt Baanhoekweg-Adjudant H.P. Kosterstraat verbeteren

De gemeente wil de verkeersafwikkeling op het kruispunt Baanhoekweg-Adjudant H.P. Kosterstraat verbeteren. Het voorlopige plan omvat het weghalen van de verkeerslichten en het opnieuw inrichten van het kruispunt. Over dit plan houdt de gemeente op donderdag 27 maart 2014 een inloopbijeenkomst voor bewoners en andere belanghebbenden.

De inloopbijeenkomst is op donderdag 27 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden, Haringvlietstraat 515 in Dordrecht. Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen belangstellenden het plan inzien en vragen stellen.

Na de inloopbijeenkomst kijkt de gemeente of en hoe de binnengekomen reacties verwerkt kunnen worden in het plan. De gemeente informeert daarna belanghebbenden over het uiteindelijke plan.

Plan
De verkeerslichten op de kruising Adjudant H.P. Kosterstraat – Baanhoekweg worden weggehaald. De middenberm van de Baanhoekweg wordt ter hoogte van de Adjudant H.P. Kosterstraat doorgetrokken. De rijstrookverdeling op de kruising Baanhoekweg – Kerkeplaat – op/afrit N3 voor de rijstroken komende uit het oosten wordt ook aangepast.

Meer wachtruimte
Door de verkeerslichten op de kruising Adjudant H.P. Kosterstraat – Baanhoekwegontstaat weg te halen en de middenberm door te trekken onstaat meer wachtruimte voor het doorgaande verkeer op de Baanhoekweg. Daardoor kunnen de verkeerslichten op de kruising Baanhoekweg – Kerkeplaat aangepast worden zodat het verkeer, met name in de spits, minder lang hoeft te wachten voor het rode licht. Door deze verandering zijn op het kruispunt Baanhoekweg – Kerkeplaat  twee rijstroken linksaf naar de N3 overbodig. De huidige drie rijstroken blijven wel behouden, maar de verdeling wordt anders. Er komt één rijstrook voor linksaf (naar de N3) en twee voor rechtdoor (richting centrum) waarvan de meest rechtse gecombineerde wordt met rechtsaf (richting Kerkeplaat).

Hunzeweg hoofdontsluiting
Door het dichtzetten van de middenberm ter hoogte van de Adjudant H.P. Kosterstraat kan het verkeer dat daar de wijk uit wil alleen richting Hunzeweg rijden (rechtsaf vanaf de Adjudant H.P. Kosterstraat). De Hunzeweg wordt de nieuwe hoofdontsluiting van de wijk Staart Oost. De Adjudant H.P. Kosterstraat blijft bereikbaar voor het verkeer de wijk in.

Lijnbus
Door het dichtzetten van de middenberm moet ook de lijnbus de route aanppassen en de wijk verlaten via de Hunzeweg. Op de Hunzeweg, net na de bocht met de Wielingenstraat, komt een nieuwe bushalte die gecombineerd wordt met de bestaande uitritten. De haltes op de Volkerakweg en de Adjudant H.P. Kosterstraat richting centrum komen te vervallen.

Fiets
Voor het fietsverkeer blijft het mogelijk om via de Adjudant H.P. Kosterstraat richting het centrum te fietsen. Op de Adjudant H.P. Kosterstraat komt een oversteek. Er komt ook een extra oversteek op de kruising Baanhoekweg – Kerkeplaat – op/afrit N3 voor zowel fietsers als voetgangers.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.