Succesvolle samenwerking Waterdriehoek krijgt vervolg

08 oktober 2013
Succesvolle samenwerking Waterdriehoek krijgt vervolg

DRECHTSTEDEN - De samenwerking in de Waterdriehoek is zo goed bevallen, dat negen organisaties op 7 oktober hun handtekening zetten onder de vervolgaanpak. De Waterdriehoek is het gebied tussen Dordrecht, Kinderdijk en de Biesbosch. Daar werken sinds het begin van 2013  publieke en private organisaties samen aan de aantrekkelijkheid, toegankelijkheid en zichtbaarheid van het gebied. De eerste toeristisch-recreatieve projecten zijn inmiddels gestart. Zo komt er een aanlegsteiger voor de Waterbus bij Kinderdijk en wordt het gemakkelijker om vanuit Dordrecht naar Kinderdijk en de Biesbosch te fietsen.

‘Het is een bijzondere samenwerking tussen de iconen Kinderdijk, de Biesbosch en Dordrecht, vervoerders over water, marketingorganisaties en betrokken overheden’, aldus Jasper Mos, wethouder van de gemeente Dordrecht. ‘We spreken al langer over samenwerken maar nu doen we het ook echt. De kracht van de samenwerking is dat deze organisaties op een heel praktische wijze hun inzet en investeringen bundelen om kansrijke projecten te realiseren. Daarmee is de afgelopen maanden een heel goede basis gelegd om de Waterdriehoek aantrekkelijker, toegankelijker en zichtbaarder te maken.’

Door de samenwerking zijn inmiddels veel concrete projecten opgestart: een snelle waterbusverbinding tussen Rotterdam, Kinderdijk, Dordrecht en de Biesbosch, betere fiets- en wandelroutes, restauratie van het bijzondere erfgoed, een aanpak voor de kwaliteit van de oevers van de Noord en de Merwede, vorming van ondernemersnetwerken, ontwikkeling van arrangementen en een gezamenlijke marketingaanpak van de (iconen van de) Waterdriehoek. Voor deze projecten is financiering bijeengebracht door veel verschillende organisaties.

De negen organisaties willen projecten versneld realiseren door slim samen te werken. De samenwerkende partners zijn: Aquabus, de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, het Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, de gemeenten Dordrecht en Molenwaard, de regio Drechtsteden, de Provincie Zuid-Holland, Dordrecht Marketing en VVV Zuid-Holland Zuid. Het is een effectieve maar zeker geen exclusieve samenwerking: op projectniveau wordt met veel andere organisaties samengewerkt. Bijvoorbeeld met de gemeenten Alblasserdam en Ridderkerk, Stichting Groene Hart, IVN, Erfgoedhuis, Rijkswaterstaat, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Nationaal Baggermuseum en Rabobank.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.