28 recreatieondernemers worden Ambassadeur van het Landschap in de Waterdriehoek

27 maart 2014
28 recreatieondernemers worden Ambassadeur van het Landschap in de Waterdriehoek

DORDRECHT - Dinsdag 25 maart hebben achtentwintig deelnemers aan de cursus Ambassadeurs van het Landschap in de Waterdriehoek hun welverdiende certificaat ontvangen. Daarmee mogen zij zichzelf ‘Ambassadeur’ noemen van de Waterdriehoek – het gebied tussen Dordrecht, Kinderdijk en Biesbosch.

De recreatieondernemers zijn opgeleid in kennis over landschap, natuur en cultuurhistorie van de Waterdriehoek, het gebied tussen Dordrecht, Kinderdijk en de Biesbosch. Die kennis dragen zij over op de bezoekers van en recreanten in het gebied, waarmee de ondernemers de bekendheid en waardering van het gebied vergroten. Het predicaat en gevelbord ‘Ambassadeur van het Landschap’ maakt de ondernemers duidelijk zichtbaar.

Bijna dertig ondernemers uit de Waterdriehoek startten begin februari met de cursus Ambassadeurs van het Landschap. De cursus ondersteunt recreatie, toerisme en ondernemerschap in de regio. Ondernemers versterken hun netwerk en vergroten hun kennis van de natuurgebieden, cultuurhistorie, het landschap en natuurrecreatie. Daarmee maken de ondernemers de Waterdriehoek nog aantrekkelijker voor de recreant.
Een overweldigend aantal recreatieondernemers meldde zich aan voor de cursus Ambassadeurs van het Landschap, waardoor helaas niet alle recreatieondernemers hebben kunnen deelnemen.

Nu de eerste cursus is afgelopen, zoeken IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid en Provincie Zuid-Holland naar mogelijkheden om nog dit jaar een tweede cursus te doen plaatsvinden. Geïnteresseerde ondernemers kunnen hun contact opnemen met Arthur Hilgersom, projectleider bij IVN: a.hilgersom@ivn.nl.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.