Leen de Koning: ,,Langste winkelstraat van Nederland, Voorstraat, misschien inkorten"

30 maart 2013
Leen de Koning: ,,Langste winkelstraat van Nederland, Voorstraat, misschien inkorten"

DORDRECHT  - ,,Het is een gegeven dat de internetverkoop groeit. Misschien moeten we de Voorstraat inkorten. In plaats van de langste winkelstraat van Nederland klein maar fijn maken. In de winkelstraten die het wel goed doen, vind je hoogwaardige zaken.”
Leen de Koning, directeur van de Amega Groep (waaronder Ames) zegt dit in Life Style Dordrecht (LD).
Hij zegt zeker trots te zijn op Dordrecht, alhoewel hij wel in de stad is geboren in het ziekenhuis aan de Bankastraat, maar er nooit heeft gewoond. Volgens hem was de historische binnenstad twintig jaar geleden een verpauperde zooi, vies en vuil. Tegenwoordig kan hij gasten de stad laten zien.
De Koning vindt wel dat de binnenstad beter bereikbaar moet zijn. ,,Dordrecht moet daar echt iets aan gaan doen. Het is een crime om van de Laan der Verenigde Naties bij Bellevue Groothoofd te komen.”
De ontmoeting met de redactie van LD is ook in Bellevue.

Dordrecht zou zichzelf volgens De Koning beter op de kaart kunnen zetten: Hij wil daarvoor nationale beroemdheden als ambassadeur inzetten, alhoewel dat ook veel geld kan kosten en dat is lastig in deze tijd.. Volgens de ondernemer beseffen Dordtenaren nog steeds te weinig hoe mooi hun stad is. ,,Ik zeg dit met enige weemoed",

De Koning heeft ook kritiek. Hij vindt de Sportboulevard te groot en over de top. Voor FC Dordrecht doet de gemeente weer in zijn eigen te weinig.

Jan Ames stond in 1952 in Dordrecht aan het begin van een autobedrijf, dat tegenwoordig veel meer diensten aanbiedt.

Het geheim van deze onderneming, waar De Koning als junior verkoper begon, is werken leuk vinden. ,,De mensen moeten weten dat hun inzet mee het bedrijf omzet oplevert. Voor mij is elke werkdag een vakantiedag. Ik neem zeer zelden vrij. Zakelijk en privé lopen door elkaar, want als ik ergens kom, loopt er meestal wel een zakelijke lijn bijvoorbeeld in de vorm van sponsoring. Leuk toch”, aldus De Koning.   


Conny Taheij, Gitte  Peeters en Mascha van der Wolk – Joustra  tekenen voor vier pagina’s Leen de Koning in LD. Henk Donkervoort en Ad Heijsman zijn de uitgevers. Ze vertellen dat heel veel mensen model willen zijn in het blad en dat zij er dertig uit hebben gekozen. In LD juni wordt dat echt zichtbaar.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.