Zes nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's

01 april 2014
Zes nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's

DORDRECHT - In Dordrecht zijn zes nieuwe openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s geplaatst. De oplaadpunten zijn te vinden op de Binnen Kalkhaven (2), Aardappelmarkt, Stadspolderring, Pieter Zeemanweg en de Noorderkroonstraat. E-rijders kunnen hun voertuig ook bij één van de negen oplaadpunten in gemeentelijke parkeergarages opladen.

Borden en belijning markeren de plekken van de oplaadpunten. E-rijders betalen de stroom met een landelijke oplaadpas. Die is verkrijgbaar bij verschillende commerciële aanbieders.
Staat het oplaadpunt in een gebied met betaald parkeren, dan geldt dit uiteraard ook voor de e-rijder. Parkeervergunningen zijn gewoon geldig voor deze plekken.

Vertraging
De stichting E-laad plaatste de zes punten aan de openbare weg. E-laad is door netbeheerders in het leven geroepen om voor Dordrecht en andere gemeenten openbare oplaadpunten te realiseren. De grote vraag naar oplaadpunten zorgde echter voor flinke vertraging bij de plaatsing. Bovendien is het budget van de stichting op en neemt E-laad geen nieuwe aanvragen meer aan.

Impasse doorbreken
De gemeente Dordrecht werkt samen met marktpartijen en de lokale autobranche om deze impasse te doorbreken. De verwachting is dat Dordtenaren medio april openbare laadpunten via een marktpartij kunnen aanvragen. De beleidskaders hiervoor zijn al vastgesteld. Het wachten is nog op duidelijkheid over landelijke subsidies. Die zorgen mogelijk voor een lager laadtarief.

Parkeergarages
In gemeentelijke parkeergarages zijn in totaal negen oplaadpunten voor elektrische auto’s. De parkeergarages Spuihaven, Veemarkt, Achterom en Sportboulevard hebben elk twee oplaadpunten. De garage Riedijkshaven één. Afhankelijk van het gebruik bekijkt de gemeente eventuele uitbreiding van het aantal laadpunten per garage. De parkeergarage bij het Energiehuis krijgt straks vijf oplaadpunten. Ook op P+R terreinen Weeskinderendijk en Energiehuis komen oplaadpunten.  

Op http://www.oplaadpalen.nl/ is een real-time overzicht van laadpunten in Dordrecht te vinden.

Eigen terrein
Het staat Dordtenaren overigens vrij een laadpunt op eigen terrein te realiseren; hiervoor is geen vergunning nodig.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.