Voorzitter Dordrecht Lions: 'Terugblik en droom'

03 april 2014
Voorzitter Dordrecht Lions: 'Terugblik en droom'

DORDRECHT - De voorzitter van de Lions aan het woord: “Wij hebben dit seizoen fantastisch gepresteerd en hebben tot aan het laatste weekend meegedaan om de vierde plek die recht geeft op de play offs. Dat is helaas niet gelukt wel stond de Larry van Wieren cup op het programma. De Larry van Wieren Cup geeft ons een bittere nasmaak. We hebben alles op alles gezet om een goede aanvulling te zijn voor de Eredivisie, helaas waren er geen financiële middelen om deel te nemen aan de Larry van Wieren Cup. We proberen een professionele organisatie te zijn daar horen nou eenmaal dit soort beslissingen bij, als wij dit vooraf hadden geweten hadden we dit eerder bespreekbaar gemaakt. Om achteraf met de vingers te wijzen is makkelijk maar zo slecht hebben we het sportief en organisatorisch nog niet gedaan. We zijn met weinig middelen begonnen en kijk wat we hebben neer gezet, wij zijn er trots op.”

Toekomst
Over de toekomst van Lions is hij ook duidelijk “Voor aankomend seizoen staan een aantal andere zaken op de agenda dan afgelopen seizoen. Ik hoop dat wij deze zomer de financiële zaken goed kunnen krijgen zodat wij een tweede jaar Eredivisie kunnen aan gaan met hopelijk wel die felbegeerde play off plek als beloning.” Over het team “Wij willen het ijshockey op de kaart zetten maar dat doe je niet alleen door budgettair een goed team op het ijs te zetten maar door spanning te creëren in de competitie. Ik ben van mening dat wij zeker voor de top clubs een tegenstander waren dat verrassend uit de hoek kon komen. Hiermee creëer je spannende wedstrijden zoals wij de duellen met Herentals en HYS hadden, de spanning om de vierde plek heeft de reguliere competitie spannend gemaakt. Zo zag je dit gelukkig ook terug komen in de finale serie tussen Den Haag en Tilburg. Dit moeten we continu zien te creëren in de plaats van een voorspelbare competitie.”

Competitie breed
Ook praat hij over het draagvlak van ijshockey in Nederland en de kansen om meerdere teams vanuit de eerste divisie in de Eredivisie te laten vloeien. “De drempel van eerste divisie naar Eredivisie is erg hoog. Financiën, organisatie en sportief gezien zijn erg zoveel slagen te slaan.” Droom van de Dordrecht Lions ligt niet enkel bij de club maar bij de gehele Eredivisie “Ik droom van een organisatie waar de NIJB, de clubs en sponsoren streven naar een stabiel lange termijn plan en uitvoering. Trek het over de breedte, zorg dat budgettair (op basis van salaris ofwel salary cap) iedere club gelijk is en zorg voor een goede PR en marketing voor de gehele competitie.” Daarnaast zijn er zorgen over de competitie wanneer deze situatie ongewijzigd blijft. “Neem de afvloei en toetreding van clubs in de Eredivisie de afgelopen jaren, iedere zomer ontstaan er weer onduidelijkheden over de competitie indeling en opzet. Zo nu ook weer twijfels bij ons, misschien ook andere clubs die geen stabiliteit kunnen garanderen. Dit alles wordt grotendeels veroorzaakt door de drang van clubs om steeds maar in budget te groeien waardoor het voor startende/nieuwe clubs in de Eredivisie haast onmogelijk wordt om toe te treden of te blijven. We moeten groeien, gezamenlijk, competitie breed hiervoor zijn andere maatregelen nodig.”

De Dordrecht Lions zijn druk bezig met de afwikkeling van afgelopen seizoen om een doorstart te kunnen maken in het seizoen 2014/15. Meer nieuws over de Dordrecht Lions zal gauw volgen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.