Interkerkelijk activiteiten Dordrecht en psalm 43 vallen landelijk op

06 mei 2013
Interkerkelijk activiteiten Dordrecht en psalm 43 vallen landelijk op

DORDRECHT - De EO radio (5) en landelijke dagbladen zoals Reformatorisch Dagblad (RD) en Nederlands Dagblad (ND) besteden steeds meer aandacht aan interkerkelijke activiteiten in Dordrecht.

Het Nederlands Dagblad (ND) besteedt vandaag op de voorpagina aandacht aan de oproep om psalm 43 op zondag 4  mei 2014 als mogelijkheid tot herdenken een plek te geven. Het Reformatorisch Dagblad (RD) doet op de kerkpagina vanmiddag verslag van de herdenking in de Singelkerk en daarin wordt ook psalm 43 als liturgische suggestie voor zondag 4 mei 2014 genoemd.

Ook Ad De Dordtenaar heeft van het verhaal rond de Dordtse psalm 43 vandaag een pagina opening gemaakt.

Zo is op de site van de EO "Door de Wereld"  te beluisteren.

Een bijzondere week is dit: hij begon met de troonswisseling van prinses Beatrix en koning Willem-Alexander en nu 4 en 5 mei, de herdenking van wat ons land in de Tweede Wereldoorlog overkwam. Daarvoor aandacht in de Grote Kerk van Dordrecht én in Qumran - de plek waar ooit de Dode Zee-rollen werden gevonden...

Samen bidden voor de Koning.

In Dordrecht belegden alle kerken in de stad - van stevig reformatorisch tot Rooms-Katholiek - samen twee bijeenkomsten. Eerst een vesperdienst, een gebedsdienst, voor de gaande koningin en komende koning afgelopen maandag. En eerder vanavond een gedenkdienst in het kader van 4 mei. En dit soort diensten die alle kerken samen organiseren - dat is uniek in ons land, aldus de organisatie.

Door de Wereld sprak afgelopen maandag de voorzitter van de Raad van Kerken, Hans Berrevoets. Hij kan met recht de geestelijke vader achter dit initiatief worden genoemd...

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.