‘Maandagmorgen in Dordt.’: een nieuw boek van Gerard M. den Toonder

04 april 2014 door Hennie van der Zouw
‘Maandagmorgen in Dordt.’: een nieuw boek van Gerard M. den Toonder

DORDRECHT - In vijftig columns neemt de schrijver ons mee door zijn stad. Door zijn ogen laat hij de lezer meekijken, op een andere manier, naar het oude maar ook hedendaagse Dordrecht. Bespiegelingen over het leven in een middelgrote provinciestad op een eiland: het Eiland van Dordt. Hoe vreemd de gewone dingen soms kunnen zijn wanneer je er met afstand naar kijkt.

Beseft de Dordtenaar dat hij een eilandbewoner is, dat hij woont in de ‘oudste stad van Holland?’ Gerard M. den Toonder schrijft over de stad, de polder, de Biesbosch en dat eilandgevoel met een milde ironie, kritisch maar liefdevol. Hoewel geen geboren Dordtenaar voelt hij zich inmiddels geheel ‘verDordt’.

Over Gerard M. den Toonder
Na wat omzwervingen door het hele land woont Gerard M. den Toonder (1951) nu inmiddels meer dan de helft van zijn leven in Dordrecht. Hij verkende stad en buitengebied tot in de verste uithoeken. Naarmate hij de stad beter leerde kennen, groeide ook zijn interesse. Hij volgde de cursus Dordtologie en mag zich sinds vorig jaar ‘Dordtoloog’ noemen. Dat hij over bepaalde zaken aangaande stad en de fraaie polder een uitgesproken mening heeft steekt hij niet onder stoelen of banken. Slechts met een wens: hoe kunnen we de stad en het Eiland van Dordt fijner maken.

In 2009 verscheen Den Toonder’s eerste boek ‘Cowboy in Nepal’. Gloedvolle vertellingen over zijn andere passie: Bergsport. Zoals hij graag alleen door de polder zwerft, zo ook trekt hij graag de bergen in. Om uiteindelijk in Nepal te belanden, de Himalaya in, op weg naar Mount Everest.

‘Maandagmorgen in Dordt” (128 pagina’s ISBN 9789462548565) is gepubliceerd via het selfpublishingplatform Boekhandel Vos & Van Der Leer.

Het boek is onder andere te koop bij www.dordtsebestseller.nl Prijs: €15,95.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.