Kijkers kiezen kunst uit schatkamer Dordrechts Museum

07 april 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Met een speciale tentoonstelling wil het Dordrechts Museum deze zomer haar verborgen schatten in de schijnwerpers zetten. En welke kunstwerken het museum gaat tonen, dat bepaalt het publiek! 

Het Dordrechts Museum is het huis van duizenden schilderijen, tekeningen, prenten. Een deel daarvan heeft een vaste plek in een museumzaal, de rest wordt bewaard in het depot. Sommige komen regelmatig tevoorschijn, andere zijn zelden te zien. Zo blijft een groot deel van de collectie verborgen. Zonde natuurlijk!

Met de tentoonstelling Graag Gezien wil het Dordrechts Museum deze zomer juist die verborgen schatten in de schijnwerpers zetten. En deze keer mag het publiek meebepalen welke werken er in de tentoonstelling te zien zullen zijn.

Op de website www.graaggezien.dordrechtsmuseum.nl stellen de kunstwerken zich stuk voor stuk aan de kijker voor. Tot en met 15 juni kan iedereen daar stemmen op zijn favoriete kunstwerk. Door hun keuze te motiveren, maken stemmers kans op een van de speciale VIP-rondleidingen langs de verborgen collectie en een kijkje in de schatkamer van het museum.

De meest gekozen kunstwerken zullen vanaf 20 juli schitteren in het Dordrechts Museum in de grote tentoonstelling Graag Gezien. En de leukste, mooiste, meest verrassende motiveringen krijgen een plekje naast de kunstwerken op de muur.

Fotobijschrift: Liesbeth van Noortwijk, projectleider Graag Gezien, in de ‘schatkamer’ van het Dordrechts Museum. Stem via www.graaggezien.dordrechtsmuseum.nl uw favoriete werken uit het depot de tentoonstelling in.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.