Kees Thies: "Help Big Rivers met extra activiteiten via crowdfunding"

07 april 2014
Kees Thies: "Help Big Rivers met extra activiteiten via crowdfunding"

DORDRECHT - Kees Thies is een fan van Big Rivers en doet in zijn column in het AD vandaag de volgende oproep, die we graag ondersteunen:

"In Amerika begonnen ze er al zo’n beetje begin deze eeuw mee en inmiddels is het ook in Nederland een gevleugelde term geworden. Ik heb het over het fenomeen crowdfunding en dat werkt als volgt: iemand heeft een idee en wil dat ook uitvoeren, maar helaas, er is nauwelijks of geen geld. Op naar de bank dus, maar dáár lachen ze je tegenwoordig recht in je gezicht uit als je iets komt halen in plaats van brengen. En je had tóch al zo’n rothumeur want het gemeentelijke subsidiepotje was óók al leeg. ,,Leuk plan,’’ riep nog een vriendelijke ambtenaar. ,,Nee, écht, we staan er helemaal achter, alleen wij gaan dat mooi niet betalen.’’

Tijd voor plan B. dus, oftewel… crowdfunding. Je zet je ideetje op internet, je laat in een mooie presentatie zien hoeveel centen je nodig hebt en vervolgens geef je ook nog eens uitvoerig aan wat de ‘tegenprestatie’ is. Die prachtige nieuwe versmarkt Vriesestaete in de binnenstad kwam via crowdfunding tot stand en het Onderwijsmuseum is momenteel bezig een crowdfundingactie op te zetten om die prachtige ouwe schoorsteen (nou ja, een kopie daarvan) weer op het dak van gebouw De Holland te kunnen terugplaatsen. Ook de organisatie van het jaarlijkse muziekspektakel Big Rivers, inmiddels een begrip in stad en land, is momenteel volop bezig met een originele crowdfundingscampagne om heel veel leuke extra muzikale activiteiten te kunnen ‘neerzetten.’

De organisatie, die het elk jaar weer met minder subsidie moet doen, probeert zo’n 15.000 euro binnen te slepen om, naast het reguliere en gratis toegankelijke muziekprogramma (op 18, 19 en 20 juli) nog héél veel meer te kunnen presenteren. Een van de aller-leukste ‘extraatjes’ vind ik een live uitvoering van Mike Oldfield’s Tubular Bells in de Grote Kerk (ja, ik weet het, ik ben een ouwe zak) en daar heb ik persoonlijk alvast voor ingetekend. Er is tijdens Big Rivers nog véél meer aan extra’s te beleven, maar mijn column is simpelweg te kort om al dat fraais te kunnen opsommen. Daarom wil ik iedereen die het kan missen van harte oproepen om mee te doen. U vindt alle informatie op: www.bigrivers.nl"

Kees Thies

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.