Podiumplaatsen en kwalificatie voor finale KNSB cup kunstrijden 2014

11 februari 2014
Podiumplaatsen en kwalificatie voor finale KNSB cup kunstrijden 2014

DORDRECHT - Op 8 februari zijn de selectiewedstrijden voor de KNSB cup B en C verreden

In de selectiewedstrijd voor de KNSB cup C op zaterdag 8 februari in Groningen is de Dordtse Amke Eskes (15)  op de 2e plaats geëindigd na het rijden van een foutloze kür. Clubgenote Romy Kaptein (15) uit Dordrecht werd 6e. Nicole Verhoeven (18) uit Puttershoek reed met een spierblessure een voorzichtige maar mooie kür en eindigde op de 15e plaats.

In de categorie Teens C is de 18-jarige Joanne Stam uit Oud-alblas op de 6e plaats geëindigd en heeft zich daarmee als 9e geplaatst voor de finale wat haar doel was voor dit jaar.
Ze reed een mooie foutloze kür gereden .

Op dezelfde dag werd in Utrecht de 2e selectiewedstrijd voor de KNSB cup B verreden. Loek Laurens (13) uit Strijen reed een kür met een ijzersterke presentatie. Op de techniek liet hij wat punten laten liggen. Loek is op de 2e plaats geëindigd.

In de categorie Proms B reed Sanne Haanstra (12) uit Dordrecht een sterkte kür en schaatste zich  naar de 13e plaats. Super goed in een groep van 47 deelnemers! Haar presentatie was heel erg goed en ze heeft zelfs haar persoonlijk record verbeterd.

Maureen Drijver (12) uit Dordrecht schaatste haar laatste wedstrijd nadat zij heeft besloten te stoppen met de wedstrijdsport. Nog één keer genieten was het motto en dat was zichtbaar bij deze elegante kunstrijdster.

Chealsy van Heumen (12) uit Rotterdam liet zich van haar beste kant zien was zichtbaar  aan het genieten deze wedstrijd . zij liet een mooie zitpirouette met variatie zien in haar kür. De dames eindigden op de 40e en 43e plaats.

De DDD rijdsters/rijders die zich hebben geplaatst voor de finale KNSB cup in Groningen op 1 en2 maart 2014:

Proms A: Dani Loonstra en Isabella Smit en Julia van Rennes is 2e reserve

Proms B: Sanne Haanstra is 2e reserve

Proms C: Amke Eskes en Romy Kaptein

Teens B: Loek Laurens

Teens C: Joanne Stam

Teens A: Demi Sijswerda, Isa van Swieten en Rosalie van Wageningen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.