Internationaal succes voor kunstrijdsters in ISU Development Trophy 2014

08 april 2014
Internationaal succes voor kunstrijdsters in ISU Development Trophy 2014

DORDRECHT - Kunstrijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden  Niki Wories, Kyarha van Tiel en Sophie Bijkerk met teamleidster en coach Nathalie Oogjen zijn vorige week  van Eindhoven Airport afgereisd naar Gdansk, Polen voor een schaatsstage met Alexander Vedenin, coach van wereld en Olympisch kampioenen.  Alexander heeft 15 jaar ervaring opgedaan als hoofdcoach van het nationaal Russisch team voor solorijders. Hij heeft een methode ontwikkeld om  jonge talentvolle kunstrijders techniek en skating skils bij te brengen.  
In het weekend na deze trainingsstage hebben de Nederlandse rijdsters deelgenomen aan de ISU Development Trophy 2014 in Gdansk.

Podiumplaatsen
De Barendrechtse Sophie Bijkerk (11)  reed in de categorie Basic Novice A een elegante kür zonder misstap en ging met de bronzen medaille naar huis.
Rotterdamse Kyarha van Tiel (13) reed deze wedstrijd in de Basic Novice B een sprankelende en praktisch foutloze kür en eindigde hiermee op de 2e plaats. Het komende seizoen zal Kyarha nationaal in de categorie Junioren uitkomen.
Juniore Niki Wories (19) reed een wedstrijd met goede interpretatie van de kuren maar kon helaas niet laten zien wat ze waard was. Zij eindigde op de 14e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.