5000 Euro voor winnaars 'Energie Race'

09 april 2014 door Eva Baars
5000 Euro voor winnaars 'Energie Race'

DORDRECHT -  Woensdag 9 april zijn de twee winnaars van energiebesparingswedstrijd De Energie Race bekend gemaakt. In drie maanden tijd hebben dertien schoollocaties in de Drechtsteden geprobeerd zoveel mogelijk energie te besparen. Zowel de Prins Florisschool uit Papendrecht als OBS De Wilgen uit Sliedrecht mocht een bedrag van €2500 in ontvangst nemen om te besteden aan duurzame maatregelen. Dit bedrag wordt door de Drechtsteden gemeenten betaald.

Maar liefst 24% wisten beide scholen aan energie te besparen sinds de start van De Energie Race in januari. Een energierekening van een basisschool is gemiddeld €22.000, dus dat is pure winst voor alle scholen. In Papendrecht verzorgde wethouder Reuwer-Verheij de eerste uitreiking. Samen met de leerlingen van groep 3 en 4 blikte zij terug op een succesvolle wedstrijd. De cheque werd vervolgens met gejuich in ontvangst genomen. Op OBS De Wilgen in Sliedrecht werden de leerlingen eerst uitgedaagd met een speciale energiequiz met wethouder De Waard als quizmaster. Vervolgens verzamelden alle leerlingen zich buiten op het schoolplein om uit handen van de wethouder de cheque in ontvangst te nemen. Marianne Bor, adjunct-directeur, complimenteerde de leerlingen: ‘Ik ben super trots op jullie en enorm blij met deze superprijs!’. De school gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van speelgoed op zonne-energie ter ondersteuning van de techniekles. Op beide locaties zijn ze vastbesloten om vooral door te gaan met besparen, op school én thuis. Daarvoor hebben de leerlingen verschillende trucs, waarbij het uitlaten van het nachtlampje misschien wel een van de dapperste bespaaracties is.

De Energie Race is een initiatief van Duurzaamheidscentrum Weizigt en energie- en afvalnutsbedrijf HVC. De energiebesparingswedstrijd is georganiseerd om scholen te helpen op een leuke manier energie te besparen. Voor meer informatie over De Energie Race kijkt u op www.samenbesparenhvc.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.