Dordtenaar Josse Kok genomineerd voor C.Buddingh' Prijs 2014

09 april 2014 door Hennie van der Zouw
Dordtenaar Josse Kok genomineerd voor C.Buddingh' Prijs 2014

DORDRECHT - Josse Kok (Zeist, 1983), is met zijn debuutalbum "Ik heb geslacht", één van de vier genomineerden voor de C. Buddingh' Prijs 2014.
Josse begon rond 2001 met het schrijven van gedichten. Sinds 2010 treedt hij op met ingetogen bombast en plichtmatige euforie. In het Poetry Slam-cirquit sprak men van de literaire bohemien, de tedere viking en het Beest van Dordrecht. Na drie hardvochtige jaren inktfurie is hier dan zijn debuut "Ik heb geslacht".

Zijn verzen, zijn telgen, nemen de lezer mee naar een hoofd waarin naïviteit langzaam de nek wordt omgedraaid met zinnen die blijven schakelen tussen het spelende kind en de verloederende volwassene. Het is een indrukwekkende dropping in een naaldbos van ruwe ergernis en ontwapenend leedvermaak. Er wordt zelfs een sporadische bloem geplukt.

Werk van Josse verscheen zowel digitaal als vleselijk in bladen en e-zines als De Contrabas, Optimist, Meander en Absint.

Ik heb geslacht (Bordeauxreeks nr. 17)
ISBN 9789491034138
12.95 euro

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.